Sve je zabilježeno kamerom - Zbog Perezovih riječi se svi navijači Reala hvataju za glave

Da li se samo šalio ili?

Sve je zabilježeno kamerom - Zbog Perezovih riječi se svi navijači Reala hvataju za glave

Edmir Škorić

Navijači Real Madrida nestrpljivo čekaju ljeto jer bi tada njihov klub trebao da dovede dva velika pojačanja, ali riječi predsjednika Florentina Pereza sada ih malo i brinu, mada se nadaju da je ono što je rekao prvi čovjek Madrida ipak samo šala.

Predsjednik Real Madrida, koji slavi 77. rođendan, postao je viralan na svim društvenim mrežama nakon videa u kojem je spomenuo potencijalna pojačanja svog kluba.

Navijač je prišao Perezu radi fotografije, a na videu se jasno čuije kako mu spominje Mbappea i Daviesa u kontekstu zvučnih pojačanja za narednu sezonu. Čuvši to, Perez mu je odgovorio: "Ko je Mbappe? Ko je Davies?" Ostali fanovi koji su se nalazili u blizini su se nasmijali.

Saga o Mbappeovom transferu traje već godinama i čini se da će napokon francuski reprezentativac stići na ljeto u špansku prijestolnicu, budući da je prošlog mjeseca obavijestio upravu PSG-a da napušta klub kada mu, na kraju sezone, istekne ugovor.

Sve ukazuje na to da će karijeru nastaviti u Madridu, ali još nije bilo nijedne zvanične potvrde niti objave po tom pitanju, ni od strane Reala, niti od strane Mbappea ili bilo koga uključenog u cijeli posao.

Oglasi

Što se Daviesa tiče, bočni fudbaler Bayerna se također dugo povezuje s Realom. Kanađanin je odbio da potpiše novi ugovor s Bayernom i Bavarci su na neki način prisiljeni da ga prodaju sljedeće ljeto, te se navodno radi na transferu, odnosno klubovi pokušavaju postići konačan dogovor o visini odštete.

Navijači Reala vjeruju da će i Mbappe i Davies na kraju doći u Madrid, ali riječi Pereza svakako nisu ohrabrujuće, iako će, ponavljamo, mnogi pomisliti da je to samo šala. Narvno da Perez zna ko su Mbappe i Davies i očito je da sada ne želi ništa otkrivati dok se u tišini radi na tim operacijama.

Florentino Perez je ipak čovjek koji zna šta radi. Ovaj poduzetnik rođen 1947. godine u Madridu diplomirani je građevinski inžinjer koji je prvi put na čelo Reala zasjeo 2000. godine. Tokom prvog mandata stvorio je tzv. Galaktikose, pa su u klubu igrali neki najveći fudbaleri na svijetu kao što su Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldo, David Beckham i mnogi drugi. U to vrijeme je klub osvojio brojne trofeje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon kratkog prekida, Perez se vratio na poziciju predsjednika Real Madrida 2009. godine. Ponovo je uspostavio klub kao jednog od najuspješnijih u svijetu, posebno pod vođstvom trenera poput Zinedinea Zidanea.

Uz to što je predsjednik Real Madrida, Florentino Perez je i poslovni mogul te je predsjednik kompanije ACS (Aktivnosti, Ceste, Mostovi), jedne od najvećih građevinskih kompanija na svijetu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi