Boli glava od cifre: City će svog sina učiniti najplaćenijim britanskim fudbalerom u historiji
FOTO - EPA

Fodenu novi ugovor

Boli glava od cifre: City će svog sina učiniti najplaćenijim britanskim fudbalerom u historiji

Adnan Beganović

Phil Foden će, ukoliko prihvati ponudu Manchester Cityja, postati najplaćeniji britanski fudbaler u hisotriji.

Aktuelni engleski prvak Manchester City planira da produži saradnju sa sjajnim ofanzivnim fudbalerom Philom Fodenom.

Iako je Foden ugovorom za Građane vezan do ljeta 2027. godine, čelni ljudi ovog kluba žele da do početka nove sezone s njim produže saradnju.

Otočki mediji javljaju da će Građani ponuditi ugovor na još šest godina, a ukoliko prihvati ponudu Foden će postati najplaćeniji britanski igrač u historiji.

Sjajni 24-godišnji veznjak trenutno zarađuje oko 235.000 eura sedmično, a novim ugovorom bi zarađivao oko 445.000 sedmično i to bi ga učinilo najplaćenijim britanskim igračem u historiji.

Iz Cityja su "pripremili" teren, sa Fodenovim agentom su već obavili prvu rundu pregovora, a u planu im je da posao završe do početka nove sezone radi "mira u kući".

Oglasi

Inače, Foden je u sezoni iza nas odigrao 53 utakmice za Građane u svim takmičenjima i pritom je postigao 27 pogodaka, kojima je dodao i 12 asistencija.

Veznjak aktuelnog engleskog prvaka je proglašen za najboljeg igrača Premiershipa u nedavno završenoj sezoni, a u borbi za ovo laskavo prizanje su još bili Erling Haaland, Alexander Isak, Martin Odegaard, Declan Rice, Cole Palmer, Virgil van Dijk i Ollie Watkins.

Podsjetimo, prethodnih godina najbolji igrači sezone bili su Erling Haaland, Ruben Dias i dva puta Kevin de Bruyne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Foden podiže pehar

Na kraju dodajmo i da je Foden dijete Manchester Cityja, odnosno da je prošao omladinske kategorije ovog kluba, te da je u dosadašnjoj karijeri nastupao samo za Građane.

Tako će zapravo City svog "sina" učiniti najplaćenijim britanskim igračem u historiji, Rekli bismo, sasvim zasluženo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi