Marca tvrdi da se sprema veliki transfer Juliana Alvareza, sada se oglasio i predsjednik kluba
FOTO: EPA

Atletico Madrid ga navodno želi

Marca tvrdi da se sprema veliki transfer Juliana Alvareza, sada se oglasio i predsjednik kluba

Esmer Oštraković

Nakon što se nekoliko dana sve glasnije govori o tome da će Atletico Madrid dovesti Juliana Alvareza iz Manchester Cityja, sada je konačno o svemu progovorio predsjednik tima iz Madrida.

Alvarez je tek odigrao svoju drugu sezonu u Manchester Cityju, te je postigao devetnaest golova za tim Pepa Guardiole u pohodu na četvrtu vezanu titulu Manchester Cityja.

Naravno svima je jasno da je Alvarez u sjeni Erlinga Haalanda koji je broj jedan u ovom klubu, ali Argentinac dobija svoje prilike da igra.

Marca je u posljednje vrijeme iznijela nekoliko tvrdnja o tome da Atletico Madrid želi dovesti sjajnog mladog napadača iz Manchester Cityja upravo jer je Haaland broj jedan u ovom klubu.

Osim toga novinari Marce tvrde da je već napravljen kontakt između predstavnika Alvareza, te čelnika Atletico Madrida o mogućem transferu ovog ljeta.

Oglasi

O svemu se sada oglasio i predsjednik Atletico Madrida Enrique Cerezo.

"Julian Alvarez je igrač Manchester Cityja i mislim da se to neće tako lako promijeniti", rekao je Cerezo.

Navodno bi City uzeo u obzir samo ponudu od 80 miliona eura, a to je veoma skupo za tim kao što je Atletico Madrid.

Alvarez je u Manchester City stigao iz River Platea za oko 27 miliona eura prije dvije godine i ima još tri godine ugovora sa ovim timom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je za Argentinca zainteresiran i Chelsea, te će i oni u narednim danima probati da završe ovo pojačanje.

Uprava Chelseaja ima dobre odnose sa Cityjem, a to pokazuju nedavni transferi Palmera i Sterlinga, te Matea Kovačića koji je otišao na Etihad.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi