Fonseca: Nisam pričao sa Džekom, želim samo igrače koji su motivisani

Zvanično predstavljen novi trener Rome

Fonseca: Nisam pričao sa Džekom, želim samo igrače koji su motivisani

Paulo Fonseca je još prošlog mjeseca potpisao ugovor sa Romom, a danas je održana i zvanična press konferencija na kojoj je on predstavljen kao novi trener Vučice.

Novinare je odmah zanimalo da li je 46-godišnji stručnjak razgovarao sa Edinom Džekom.

Podsjetimo, Džekina budućnost je i dalje pod velikim upitnikom. Špekuliše se da je bh. napadač na korak do transfera u Inter, ali se on danas pojavio u Trigoriji gdje je obavio ljekarske preglede i počeo pripreme za novu sezonu sa ekipom Rome.

"Nisam razgovarao sa njim, ali znam da Petrachi (sportski direktor) jeste", istakao je Fonseca, pa nastavio:

"Želim samo igrače koji će ovdje ostati i koji će biti motivisani. Potpuna predanost igrača cilju je fundamentalna".

Petrachi već našao zamjenu za Džeku: "Ako dođe u Romu može biti kao Batistuta"

Gianluca Petrachi je nedavno zvanično predstavljen kao novi sportski direktor Rome, a na press konferenciji jedna od tema bio je bh. napadač Edin Džeko.

Džekina sudbina još uvijek nije poznata jer postoji velika šansa da napusti Romu i karijeru nastavi u dresu Intera. Petrachi nije imao milosti prema bh. napadaču i poručio mu je da jednostavno ne može ucjenjivati rimski klub.

"Ne prihvatamo ucjenu, nikog nećemo zadržati na silu. Ne sviđa mi se kada se neki moj igrač dogovori s drugim klubom koji sam po sebi nije bio korektan. On nije gazda u ovoj kući, Romu niko neće 'gušiti', rekao je Petrachi te dodao:

"Mislim da je Džeko danas igrač Rome, kada dođe na pripreme shvatit će da su se stvari promijenile...Tu je novi sportski direktor, novi generalni direktor i novi trener koji žele raditi na određene načine..."

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, jasno je rekao da Inter mora dobro platiti ukoliko žele Džeku jer ga u suprotnom Roma sigurno neće pustiti. Također, poručio je da će Roma pokušati dovesti Gonzala Higuaina ako ode Džeko.

"Ko god dovodi u pitanje kvalitet Gonzala Higuaina on je budala. Izgubio je samopouzdanje, ali bi nam itekako bio koristan ako Džeko ode. Ipak, mora imati motivaciju i vjerovati u transfer jer ga je Juventus već otpisao. Ako se želi vratiti u pravu formu onda nema bolje opcije od dolaska u Romu. ovdje može pratiti korake Batistute koji je ostavio nevjerovatan trag", zaključio je sportski direktor Vučice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jadnimi
Ako "strućnjak" doćeka novu godinu u Romi, boriti će se za opstanak.
0 0
Balans
Mamu vam jebem, ugušili su i potopili klub ti što su te zaposlili. To ce pokazati ova sezona.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi