Fonseca o razgovoru sa Džekom: Ja nikad ne lažem!

Trener Rome objasnio situaciju

Fonseca o razgovoru sa Džekom: Ja nikad ne lažem!

Admin Čaušević

Edin Džeko je prošle sedmice postao kapiten Rome nakon odlaska Alessandra Florenzija. U prvom meču sa Džekom kao liderom u svlačionici Vučica je izgubila od Sassuola sa 4:1. 

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Džeko je kao kapiten spriječio svog trenera Paula Fonsecu jer bi ovaj stručnjak rizikovao suspenziju.

Nekoliko dana kasnije pred Romin domaći susret s Bolognom trener rimske ekipe je govorio o spornoj situaciji i šta se desilo sa Džekom.

"Otkako sam u klubu lako je shvatiti da ne lažem. Kada ne želim da pričam o nečemu to kažem, ali ja nikada na lažem. Poslije utakmice rekao sam istinu", kazao je portugalski stručnjak te nastavio:

"Džeko mi je rekao da ne pričam sa sudijama, to bio savjet od igrača. Teško mi je da pokrećem temu o kojoj sam već govorio. Nema potrebe da lažem, to ne radim."

"Ako nakon utakmice ne želim da pričam o onom što mi je rekao Džeko, neću pričati. Rekao sam istinu i istina je takva", poručio je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osvrnuo se Fonseca na Džekin komentar o ekipi da svi moraju dati više te o velikom broju mladih igrača u ekipi.

"Mislim da to nije bila kritika mlađim igračima. To može biti i savjet. Džeko je trneutno lider u svlačionici. Te riječi nisam shvatio kao kritiku ekipi i mladim igračima", kazao je Fonseca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi