Fonseca ponovo o Džekinim komentarima: Nemamo više tu smirenost u igri...
Foto - EPA

Trener Rome

Fonseca ponovo o Džekinim komentarima: Nemamo više tu smirenost u igri...

M. Šljivak

Edin Džeko javno je kritikovao saigrače nakon utakmice i poraza od Sassuola (4:2).

Bh. fudbaler nije želio da šuti, a komentar ga je na kraju odveo i do sastanka s rukovodstvom tima.

"Stalno im govorim, dajte mi loptu. Trenutno ne dobijam previše lopti od njih", rekao je Džeko i nastavio:

"U prvom poluvremenu protiv Sassuola nismo bili tim na nivou Serije A. Sviđa mi se što igramo fudbal sa dosta posjeda lopte, ali ako dvojica ili trojica ne rade posao na vrhunskom nivou, onda nam mogu stvoriti probleme. Niko od nas nije bio na nivou, posebno u prvom dijelu. Nadam se da ćemo što prije zaboraviti ovaj meč i da ćemo već protiv Bologne osvojiti tri boda. Drugog izbora nemamo", rekao je tada Džeko.

Međutim, ni protiv Bologne nije išlo. Roma je ponovo izgubila, Džeko i ekipa nisu napravili previše, što je dovelo do velike sumnje u kapitenske sposobnosti bh. fudbalera od strane italijanskih medija.

Ipak, pred još jedan težak ispit protiv Atalante trenera Paola Fonsescu su mediji još jednom pitali o izjavi Edina Džeke o igračima koji nisu bili na nivou Serije A, a on je imao spreman odgovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da bi neko igrao u mom timu mora imati veliku dozu hrabrosti. To smo uvijek imali, čak i kada gubimo. Protiv Juventusa smo primili dva rana gola, ali smo imali dobru reakciju. Isto tako i protiv Sassuola, ali tim se opet našao na udari mnogih. Nakon svega nismo imali tu smirenost i ne čudi me što se to događa tako", istakao je Fonseca pred meč protiv Atalante.

Tim iz Bergama je u kladionici Mozzart favorit protiv Rome. Okladu za ovaj meč možete ostaviti OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije