Paulo Fonseca razočarao Edina Džeku na press konferenciji

Pred meč protiv CSKA

Paulo Fonseca razočarao Edina Džeku na press konferenciji

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sutra na svom terenu igraju protiv CSKA iz Sofije u okviru drugog kola grupne faze Evropske lige.

Rimski klub je prošlog četvrtka u gostima pobijedio Young Boys nakon preokreta sa 2:1, a sada ih očekuje duel protiv CSKA. Paulo Fonseca je u prošlom meču odmorio većinu prvotimaca, a najavio je da će sličnu stvar napraviti i u sutrašnjem meču.

Fonseca je na današnjoj press konferenciji potvrdio da će sutra od prve minute igrati Chris Smalling koji se oporavio od povrede, ali i novi napadač Borja Mayoral koji je nedavno stigao iz Real Madrida.

Mayoral je igrao i u prošlom kolu ovog takmičenja, ali se nije proslavio. Roma je do preokreta stigla tek kada je umjesto njega u igru ušao Edin Džeko. No, Fonseca je poručio da vjeruje Mayoralu, te da je jasno da mu treba vremena za adaptaciju.

"Smalling će početi meč i to vam mogu otkriti već sada. On je važan igrač i drago mi je što se oporavio. Konkurencija u odbrani je sada jača nego prošle sezone i morat će se izboriti za mjesto u startnom sastavu", rekao je Fonseca, a zatim se osvrnuo na Mayorala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Borja je napadač i uvijek će igrati na poziciji napadača. Mlad je i treba mu vremena da se navikne na tim. Protiv Young Boysa se dosta trudio, ali je to bila teška utakmica za cijeli tim. Još je mlad, ali imamo vjeru u njega i sutra će dobiti novu priliku".

To znači da će Džeko ponovo ostati na klupi što se navijačima rimskog kluba baš i ne sviđa s obzirom da je Dijamant ponovo ušao u golgetersku formu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romanista1927
To se znalo, logično da će ga odmarati za nedjelju i važniju utamkicu protiv Fiorentine, sutra će igrati rezervni tim kao što je i u Bernu igrao rezervni tim, ali naravno mora bombastičan naslov.
8 0
Penderinos
Nema veze. Ulazi dzekson posljednjih 20-tak minuta i postiže dva gola
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi