Fonseca: Sjećam se prvog razgovora s Džekom i već tada sam znao šta će biti

Portugalski stručnjak o bh. napadaču

Fonseca: Sjećam se prvog razgovora s Džekom i već tada sam znao šta će biti

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Paulo Fonseca prije godinu dana preuzeo je trenersku klupu Rome i pokazao se kao dobro rješenje rimskog kluba.

Sezona u Seriji A nastavlja se 20. juna, a Roma će igrati na svom terenu protiv Sampdorije četiri dana kasnije. Vučica je trenutno peta sa 45 bodova i do kraja će se boriti s Atalantom za četvrtu poziciju koja vodi naredne sezone u Ligu prvaka.

Čelnici Rome zadovoljni su rezultatima koje ovaj klub pruža nakon što je na trenersko mjesto stigao Fonseca. Portugalac je dao intervju za zvaničnu stranicu Rome, a jedna od tema bio je i Edin Džeko.

Džeko je ove sezone kapiten Rome i sigurno jedan od ponajboljih igrača rimskog kluba. Fonseca je govorio koliko je bilo važno što prošlog ljeta Džeko nije otišao u Inter i odlučio je produžiti svoj ugovor do ljeta 2022. godine.

"Uvijek sam vjerovao da će Džeko ostati u ekipi još nekoliko sezona. Tada je postojala mogućnost da ode, ali nakon našeg prvog razgovora imao sam osjećaj da želi ostati. Možete to vidjeti po načinu na koji je trenirao i davao svoj maksimum svaki dan. Drago mi je što je na kraju ostao", rekao je Fonseca.

Također, dobio je pitanje da izabere najbolji gol u dosadašnjem dijelu sezone, a Fonseca ponovo nije mogao bez Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Neću izabrati najljepši već najbitniji gol. To je gol Džeke protiv Bologne u posljednjoj minuti. To je za nas bio ključan trenutak jer je tim dao sve od sebe da dobije taj meč i način na koji smo na kraju pobijedili je zaista bio nevjerovatan", dodao je portugalski stručnjak.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Nedostaje mi ovaj huk :( Nije bitno koji klub ili ligu pratite ovaj huk diže adrenalin koji čovjeka liječi pogotovo na tribini.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi