Ranieri potvrdio: Romi stiže novi trener!

Napušta klub na kraju sezone

Ranieri potvrdio: Romi stiže novi trener!

Edmir Škorić

Claudio Ranieri je potvrdio kako će na kraju sezone napustiti Romu.

Ranieri je doveden kao privremeno rješenje nakon što je u martu smijenjen Eusebio Di Francesco, no nakon što odradi preostale tri utakmice u Seriji A, Ranieri odlazi iz Rima.

"Moj posao završava sa posljednje tri utakmice", kazao je na konferenciji za novinare prije nedjeljnog duela s Juventusom.

"Uvijek sam znao da će to biti slučaj. Odlučio sam doći ovamo za kraj ove sezone jer sam Romin navijač i htio sam staviti entuzijazam u službu momčadi", dodao je Ranieri.

Bivši trener Leicestera je ostvario četiri pobjede uz tri reija i dva poraza kao trener Rome, a Rimljani i dalje imaju šansu da se do kraja sezone plasiraju u Ligu prvaka, mada nisu u najboljoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još uvijek nije poznato ko će doći umjesto Ranierija na klupu Rome, mada se nedavno spominjao Jose Mourinho, kao još neki slavni treneri.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi