Noć na San Siru obilježio ružan potez Piolija: "Sve mi je postalo nebitno u tom trenutku"

Trener Slavije razočaran

Noć na San Siru obilježio ružan potez Piolija: "Sve mi je postalo nebitno u tom trenutku"

E. Škorić

U jednoj veoma dobroj utakmici Milan je na San Siru večeras sa 4:2 pobijedio prašku Slaviju, koja je i pored igrača manje od 26. minute uspjela dati dva gola.

Milan je bio veliki favorit, a još veći nakon crvenog kartona Dioufa u 26. minuti. Giroud je u 34. pogodio za 1:0, ali je samo dvije minute kasnije sjajnim golom Doudera izjednačio na 1:1.

U finišu prvog dijela Rossoneri dolaze do dva pogotka, prvo Reijnders, a zatim i Loftus-Cheek koristi asistenciju Florenzija. Slavia preko Schranza u 65. minuti smanjuje na 3:2, da bi Pulišić u 85. minuti na asistenciju Leaoa postavio konačnih 4:2.

Slavia je pokazala da može da se nosi s italijanskim velikanom i u Češkoj će za sedam dana pokušati da napravi senzaciju iako će to biti jako teško.

Ovu utakmicu je obilježio i jedan ružan gest trenera Milana Stefana Piolija, o čemu je na press konferenciji govorio trener gostiju iz Praga Jindřich Tripišovský.

Oglasi

“Gorak utisak u ustima nakon ovakve utakmice protiv ovakvog protivnika. Milan je veliki klub, ali večeras smo se časno borili do kraja i imamo otvoren rezultat pred revanš.

Sve to mi je postalo nebitno u trenutku na kraju utakmice kada je trener Milana Stefano Pioli otišao u tunel prema svlačionici, a da ne pruži ruku i ne pozdravi se ni sa mnom ni sa mojim stručnim štabom. Prvi put u karijeri sam doživio i vjerujte da ne znam koji je razlog za takvo nešto, jer se ništa loše nije desilo između nas!".

Ipak, najavljuje da će postupiti kao pravi džentlmen u revanšu i da će, unatoč svemu, Pioliju pružiti ruku i čestitati u slučaju da Milan prođe dalje.

Milan će u Pragu gostovati narednog četvrtka, a dan kasnije saznat će protivnika u četvrtfinalu Evropske lige, naravno ukoliko Slavia ne priredi neko ogromno iznenađenje.

"Apsolutno sam uvjeren da možemo ostvariti pobjedu u uzvratu. Navijači su večeras bili izvrsni. Bit će teško, ali mislim da je izvedivo, vjerujemo u svoje snage", poručio je trener češkog tima.

O večerašnjoj utakmici: "Htjeli smo više, mislim da smo u prvih 25 minuta odigrali možda čak i bolje od Milana, isključenje je kompromitiralo utakmicu. Fizički smo pokazali puno, poraz od samo dva gola je dobar. Doma ćemo bolje. Žao mi je što nismo vidjeli više. Svejedno mi je drago, ali bilo je teško reagovati. Ako vam nedostaje igral, mijenja se shema i sve se mijenja. Četvrti gol? Nije se moglo puno učiniti...".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Izjavu je nakon meča dao i trener Milana:

“Mislim da smo mogli učiniti više. S obzirom da je prvo poluvrijeme završilo dvostrukim vodstvom, u drugom sam očekivao više. Prolaz u daljnje kolo tek treba izboriti: Slavija je solidna ekipa. U uzvratu očekujem drugačiju utakmicu, morat ćemo je dobro pripremiti i dočekati s velikom pažnjom. Previše smo punili prostore i previše dizali bekove".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi