Franck Ribery kao slobodan igrač stiže kod bh. napadača

Salernitana mu ponudila ugovor

Franck Ribery kao slobodan igrač stiže kod bh. napadača

E. Škorić

Franck Ribery je od ovog ljeta slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Fiorentinom.

Iskusni Francuz koji ima 38 godina na pragu je potpisao za Salernitanu, koja se od ove sezone nalazi u Seriji A i čije boje brani i povremeni bh. reprezentativac Milan Đurić.

Riberyja je željela i Verona, no on je trenutno najbliže Salernitani koju bi uskoro mogao da kupi jedan od katarskih biznismena. Klub je trenutno u vlasništvu Claudija Lotita, ali kako ovaj već vodi Lazio, a po pravilima lige nije dozvoljeno da jedna osoba ima dva tima u svom vlasništvu, mora da proda Salernitanu do kraja godine.

Riberyju je ponuđen jednogodišnji ugovor vrijedan milion i po eura uz bonuse, što Francuz namjerava da prihvati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom karijere je igrao za Brest, Metz, Galatasaray, Marseille, a najveći trag ostavio je u Bayernu gdje je nastupao čak 12 sezona i na 425 utakmica je postigao 124 gola.

Njegovo iskustvo, ali i kvaliteti mogli bi da budu od velike važnosti za Salernitanu u borbi za opstanak nakon uvodnih poraza od Bologne i Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi