Nema trofeja kojeg ova legenda nije osvojila, ali ostanak u ligi slavi na poseban način

Ribery sretniji nego ikada

Nema trofeja kojeg ova legenda nije osvojila, ali ostanak u ligi slavi na poseban način

E. Škorić

Ni 4:0 poraz od Udinesea kod kuće nije presudio Salernitani, koja je uz dosta sreće u zadnjem kolu ostala u Seriji A.

U nedjelju navečer je Salernitana trebala pobjedu nad Udineseom da ovjeri ostanak u Seriji A, no kako su gosti iz Udina bili nemilosrdni, vodili 3:0 već na poluvremenu, polako su u Salernu počeli da se opraštaju i da se sele u Seriju B.

No, sreća je pogledala Milana Đurića i društvo, pa je Venezia, koja je ranije ispala, nekim čudom zaustavila Cagliari (0:0) i tako Salernitani dala priliku da barem još jednu sezonu provede u društvu najboljih italijanskih timova.

Iako smo ga navikli da osvaja titule, što mu je išlo od noge dok je godinama nosio dres Bayerna, legendarni Francuz Franck Ribery ovaj put je bio sretniji nego ikada.

Zabilježeno je na ulicama Salerna kako se legenda vozi na biciklu i pjeva navijačke pjesme Salernitane.

Ribery ima 39 godina i na kraju je velike karijere, ali strast prema nogometu jednaka je kao i kada je tek počinjao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u Bayenru igrao od 2007. do 2019. godine i osvojio je apsolutno sve, da bi 2019. prešao u Fiorentinu, a onda u ljeto 2021. stigao u Salernitanu i eto, ovaj ostanak u ligi došla mu je kao kruna.

Nije poznato hoće li ostati član Salernitani, kakvi su njegovi planovi, ali bez dileme ovakve poput njega navijači uvijek žele imati u svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti