Poruka jasna kao dan: Internetom kruži mapa, a nišan je na Francuskoj
Marokanci su izbacili svoje prve prekomorske komšije, sada slijedi svjetski prvak.

Lavovi Atlasa žive svoj san

Poruka jasna kao dan: Internetom kruži mapa, a nišan je na Francuskoj

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru ulazi u zavšnicu. Četiri su još selekcije ostale u konkurenciji za titulu, a jedna definitivno živi svoj najljepši san u historiji. Internetom kruži mapa koja slikovito pokazuje njihov put.

Pauza je do utorka, a onda se nastavlja Svjetsko prvenstvo u fudbalu utakmicama polufinala.

U utorak ćemo pratiti duel Hrvatske i Argentine, a u srijedu se sastaju prvak Francuska i najveće iznenađenje, Maroko.

Marokanci definitivno žive svoj san. Malo ko im je davao šanse da će proći grupu s Hrvatskom i Belgijom, a oni su je osvojili.

S remijem protiv Hrvatske i pobjedama nad Belgijom i Kanadom osvojili su prvo mjesto sa sedam bodova uz četiri data i jedan primljen pogodak.

U osmini finala na putu im je bila Španija koju su izbacili na penale (3:0), nakon što je poslije 120 minuta igre bilo 0:0.

Oglasi

Nakon toga su jučer u četvrtfinalu s 1:0 izbacili zahuktali Portugal, te zakazali polufinale s Francuskom koja je nešto kasnije izbacila Englesku (2:1).

Izbacili su, dakle, svoje prve prekomorske komšije, Portugal i Španiju, a sada je na redu Francuska koja graniči sa Španijom. Sve je to slikovito prikazano na jednoj mapi koja se širi internetom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fascinantan je i podatak da niko Marokancima nije zabio gol od protivnika, s obzirom na to da su ga protiv Kanade dali sami sebi, pa čak ni Španija u raspucavanju. 

Francuska je već gubila od Afrikanaca na ovom prvenstvu (Tunis, 1:0), pa definitivno nema prostora za bilo kakvo podcjenjivanje Marokanaca koji su prva afrička selekcija u historiji u polufinalu Mundijala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi