Pojavio se video s treninga Francuske na kojem se vidi kako se Benzema sinoć povrijedio

Propušta Svjetsko prvenstvo

Pojavio se video s treninga Francuske na kojem se vidi kako se Benzema sinoć povrijedio

E. Čaušević

Najbolji igrač svjeta Karim Benzema sinoć je objavio srceparajuću poruku i potvrdio je da zbog povrede neće moći igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a sada se pojavio i video s treninga koji pokazuje trenutak kada se iskusni napadač povrijedio.

Benzema je s lakšom povredom došao na okupljanje reprezentacije Francuske jer je propustio nekoliko prethodnih mečeva Real Madrida. Nije htio ništa rizikovati kako bi bio spreman za Mundijal, ali nažalost u Kataru ga nećemo gledati.

Za Francusku će to sigurno biti ogroman udarac jer je Benzema prethodnih sezona u nevjerovatnoj formi, a to najbolje pokazuje činjenica da je proglašen nedavno za najboljeg igrača svijeta.

Benzema je sinoć putem društvenih mreža morao da saopšti srceparajuću poruku i potvrdi da neće biti spreman za mečeve na Svjetskom prvenstvu, te da je odlučeno da Didier Deschamps pozove u reprezentaciju nekog drugog napadača.

Francuski mediji objavili su da je Benzemin oporavak išao odlično i da je on iz predostrožnosti trebao da propusti samo prvi meč grupne faze, ali potom su se sinoć stvari drastično promijenile.

Benzema je na sinoćnjem treningu zadobio novu povredu i nakon detaljnih pregleda koje je uradio na kraju je potvrđeno da Deschamps na njega neće moći računati.

Oglasi

Također, jutros se pojavio i video sa sinoćnjeg treninga na kojem se vidi trenutak kada se Benzema povrijedio i odmah se požalio na povredu, a nažalost ispostavilo se da će oporavak trajati nekoliko sedmica i da od nastupa na Mundijalu nema ništa.

Sigurno da je za Benzemu to itekako težak udarac jer mnogi smatraju da je za ovog 34-godišnjaka ovo bio vjerovatno posljednji Mundijal na kojem je imao priliku da nastupi prije odlaska u penziju.

Benzema se nakon svega oglasio na Twitteru i poručio je da mu je ekipa bila na prvom mjestu kada je donio odluku i da je najbolje rješenje bilo da svoje mjesto u reprezentaciji prepusti nekom drugom.

"U životu nikad nisam odustajao, ali večeras sam morao misliti o ekipi, kao što to uvijek činim. Zato sam odustao kako bih dao šansu nekom ko može pomoći našoj ekipi na Svjetskom prvenstvu", napisao je Karim Benzema.

Trojica napadača u borbi za Benzemino mjesto

Deschamps bi najkasnije sutra trebao da konačno odluči koji igrač će dobiti priliku da se priključi ekipi, a navodno u igri su tri imena.

Radi se o iskusnom Wissamu Ben Yedderu koji igra u dobroj formi, a njegova najeveća prednost u ovom slučaju je bizarna. Naime on je trenutno na odmoru u Dohi, te bi se najbrže mogao pridružiti nacionalnom timu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Osim Ben Yeddera u igri su i Anthony Martial koji se nalazi u Parisu, ali koji je bez poziva za reprezentaciju više od godinu dana.

Treće ime na listi je mladi nogometaš Bayer Leverkusena, Moussa Diaby, koji je također na odmoru u Parisu, a svoje mjesto u reprezentaciji izgubio je prije nekoliko mjeseci.

Top Komentari

user1647539682
Upale mu gace u supak
0 3
Bazarich
Hahaha Izvuko gace iz straznjice i povrojedio se ????
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi