Francuska, Turska i Island gostujućim pobjedama završili nastup u kvalifikacijama za EP
Griezmann je bio strijelac drugog gola protiv Albanije

Već ranije su Francuzi i Turci osigurali svoj nastup na ovom tamičenju

Francuska, Turska i Island gostujućim pobjedama završili nastup u kvalifikacijama za EP

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Francuske rutinskie je završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pobjedom u gostima kod Albanije rezultatom 2:0.

Selektor "Trikolora" Didier Deschamps je napravio nekoliko izmjena u prvoj postavi večeras, ali je njegov tim stigao i do osme pobjede u ovim kvalifikacijama.

Francuzi su do vodstva stigli već u 9. minuti kada je Griezmann ubacio loptu u šesnaesterac, a Tolisso je pogodio za 1:0.

U 30. minuti gosti su udvostručili prednost nakon što je Dubois ovaj put asistirao, a Griezmann je postigao gol za 2:0.

Francuska je nakon toga imala nekoliko šansi da postigne novi gol, posebno u drugom poluvremenu, ali rezultat se do kraja nije promijenio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Turska je također u okviru ove grupe savladala autsajdera Andoru sa 2:0 u gostima, a Island je na gostovanju kod Moldavije slavio sa 2:1.

Francuska i Turska su još ranije osigurale svoj odlazak na Evropsko prvenstvo iz ove grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi