Veliki jubilej večeras za Deschampsa

Jubilarni 100. meč na klupi reprezentacije

Veliki jubilej večeras za Deschampsa

Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps večeras će proslaviti veliki jubilej.

Naime, on će po jubilarni 100. put voditi nacionalnu selekciju u susretu protiv Albanije čime će samo dodatno povisiti ljestvicu koju je ranije digao na vrh.

Iza njega po broju utakmica na klupi nacionalnog tima je Raymond Domenech koji je Trikolore vodio od 2004. do 2010., a tom prilikom je bio trener na 79 utakmica.

Deschamps, koji Francuze vodi od 2012. godine, zabilježio je u dosadašnjih 99 utakmica 64 pobjede, 18 remija i 17 poraza.

Inače, ako dočeka na klupi 2020. godine, onda će izjednačiti rekord Michaela Hidalga koji je također osam godina vodio ovu selekciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, najveći dosadašnji uspjeh za Deschampsa na klupi nacionalnog tima je osvojeni Mundijal u Rusiji na ljeto 2018. godine.

Francuska je trenutno lider u grupi H kvalifikacija za Euro sa 22 osvojena boda poslije 9 kola i igrat će Euro narednog ljeta što je nova prilika za Deschampsa da osvoji još jedan veliki trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi