Francuzu ih je preko glave: Zidane trojicu igrača nije pozvao za meč sa Salzburgom

Definitivno otpisani

Francuzu ih je preko glave: Zidane trojicu igrača nije pozvao za meč sa Salzburgom

Admin Čaušević

Real Madrid je objavio listu pozvanih igrača za večerašnji prijateljski meč protiv Red Bull Salzburga. 

U Austriju će putovati 20 igrača, a na spisku putnika nema trojice igrača kojih je Zidaneu preko glave i očigledno jedva čeka njihov odlazak.

Francuski stručnjak je već otpisanom Garethu Baleu dodao Jamesa Rodrigueza i Mariana Diaza. Jasno je da su veznjak i ofanzivac su postali višak budući da uopšte nisu povrijeđeni.

Rodriguez se poslije dvogodišnje posudbe u Bayernu nedavno pridružio ekipi te Zidane nema namjeru da ga zadrži, dok se Mariano nije proslavio nakon dolaska prošlog ljeta.

U ekipu su se vratili Thibaut Courtosi i Luka Jović koji su oporavili od povrede, dok će prve minute nakon nastupa na Copa Americi i nešto dužeg odmora upisati Casemiro i Militao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić, Brahim, Mendy i Asensio također nisu na spisku pozvanih. Hrvat je usjetio umor zbog napornih treninga posljednjih dana, Brahim i Mendy se oporavljaju, dok Asensija čeka operacija nakon teške povrede.

Zidane je odlučio i prebaciti dvojicu igrača u mladi tim. Od danas će pod palicom Raula Gonzaleza trenirati Rodrygo i Kubo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi