Barcelona nema novca i prinuđena je prodati nekog od glavnih igrača: Odluku su već donijeli?
Nakon pet godina došao je kraj saradnji De Jonga i Barcelone (Foto: EPA)

De Jong je odabran?

Barcelona nema novca i prinuđena je prodati nekog od glavnih igrača: Odluku su već donijeli?

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona još uvijek ima ozbiljnih finansijskih problema, pa su na kraju ove sezone prinuđeni prodati nekog od glavnih fudbalera. Španski mediji pišu da će to biti Frenkie de Jong i da je cijena 100 miliona eura.

Nizozemac Frenkie de Jong vjerovatno će napustiti Barcelonu na kraju ove sezone. Finansijski problemi natjerali su Katalonce da prije 30. juna dogovore prodaju kojom bi mogli normalno funkcionisati, a oni su odabrali da to bude Frenkie de Jong.

Ova odluka nije bila nimalo lagana za čelnike Barce. Presudilo je to što je 26-godišnji veznjak najplaćeniji igrač tima i 'nestanak' plate od 24.8 miliona eura na godišnjem nivou i cifra koju mogu uzeti u transferu, znatno bi pomogla timu.

Navodno, nakon pet godina u klubu ni Nizozemac ne bi imao ništa protiv odlaska. Očekuje se njegovo 'zeleno svjetlo' kako bi počeli pregovori sa zainteresovanim klubovima.

"Budućnost De Jonga u klubu je potpuno otvorena. Očekuje se da sam igrač da zeleno svjetlo za transfer u narednom periodu", navodi španski novinar Alex Pintanel.

Oglasi

De Jong je u Barcelonu stigao 2019. godine iz Ajaxa. Plaćen je 86 miliona eura, nastupio je u 205 utakmica, te ima učinak od 16 pogodaka i 21 asistencije.

Tri kluba su spremna izdvojiti 100 miliona eura za njega

Barcelona očekuje izuzetno dobru zaradu od prodaje nizozemskog reprezentativca. Cifra ispod koje Barca neće ići je 100 miliona eura.

Za sada su tri kluba pokazala interes za dovođenje reprezentativca Nizozemske. To su Chelsea, PSG i Manchester United.

"Ova tri kluba prate razvoj situacije oko De Jonga i voljni su poslati ponudu", piše Sport.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodi se kako je Deco pokušao s ovim veznjakom dogovoriti smanjenje plate kako bi potpisao novi ugovor, no on na to nije želio pristati i na kraju je odlučeno da on bude taj koji će napustiti klub.

Ostaje nam da vidimo šta će se dešavati u narednom periodu i gdje će na kraju završiti ovaj sjajni veznjak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Propali ko Grčka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi