Juventus večeras u Dallasu završava s Barcelonom veliko pojačanje!

Čini se da su konačno pronašli napadača

Juventus večeras u Dallasu završava s Barcelonom veliko pojačanje!

Endin Čaušević

Španski mediji već neko vrijeme pišu da će Memphis Depay ovog ljeta sigurno napustiti Barcelonu.

Depay je prije godinu dana stigao kao slobodan igrač iz Lyona i imao je poprilično dobru sezonu u Barcelonu iako je imao problema s povredama u drugom dijelu.

Međutim, nakon što je Barcelona dovela Roberta Lewandowskog postalo je jasno da neko od napadača mora napustiti klub. Xavi je odlučio da ostavi Pierre-Emericka Aubameyanga i kako stvari stoje Depay će biti taj koji će napustiti Barcu.

Njegovim odlaskom broj devet će pripasti Lewandowskom što u klubu jedva čekaju kako bi mogli početi prodavati dresove poljskog napadača.

Depay se povezivao s nekoliko klubova, ali katalonski Sport jutros je objavio da je Juventus jedini koji je napravio konkretan potez i pokazao veliki interes da dovede Nizozemca.

Barcelona i Juve igraju večeras prijateljski meč u Dallasu, a nakon utakmice će održati sastanak i pričati o transferu Depayja.

Stada dama već neko vrijeme traži drugog napadača koji će biti tandem s Dušanom Vlahovićem i čini se da je izbor konačno pao na Depayja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prilog Juventusu ide činjenica što Barcelona želi da proda Nizozemca i navodno dobit će ga za oko 20 miliona eura, te se očekuje da Depay sa Starom damom potpiše ugovor na tri sezone.

Sport navodi da će transfer biti vjerovatno završen i ozvaničen kada se klub vrati s priprema iz Amerike.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti