"Frka" na Čairu: Ko je koga htio da tuče? U centru incidenta i bivši trener Željezničara
Screenshot

Svega je bilo u duelu Radničkog i Čukaričkog

"Frka" na Čairu: Ko je koga htio da tuče? U centru incidenta i bivši trener Željezničara

Danas je na Čiru odigran meč srbijanskog šampionata između domaćeg Radničkog i Čukaričkog.

Bio je ovo izuzetno važan duel za obje ekipe, a na kraju je završen rezultatom 2:2. Radničkom je
bila potrebna pobjeda kako bi nastavio u stopu pratiti prvoplasiranu Crvenu zvezdu koja večeras igra vječiti derbi sa Partizanom, dok su Čukaričkom bodovi bili prijeko potrebni u borbi za izlazak u Evropu.

Čukarički je poveo na otvaranju utakmice preko Stojanovića, ali je Radnički prvo izjednačio u 24. minuti preko Randelovića, da bi u 62. minuti stigla do preokreta preko Nermina Haskića.

U sami finiš se ušlo vodstvom Radničkog od 2:1, a onda sudija Piper u samom finišu susreta dosuđuje indirekt za Čukarički na 15-ak metara od gola domaćih.

Gosti su dobro kombinovali iz indirekta, a odličan gol za 2:2 u sudijskoj nadoknadi postigao je Stojanović. Nakon njegovog gola je došlo do velike gužve u blizini tunela stadiona Čair.

Pred dosuđivanje indirekta sudija je isključio pomoćnog trenera Radničkog Vidaka Bratića (Radnički je danas vodio Dragan Šarac jer Nenad Lalatović zbog bolesti nije mogao biti na klupi) i glavnog trenera Čukaričkog Simu Krunića, nekadašnjeg igrača, ali i trenera sarajevskog Željezničara.

Prvi je isključen Simo Krunić ko je pretrčao teren, a onda došao i u verbalni sukob sa domaćim navijačima, da bi nakon njega arbitar isključio Bratića. Nije jasno zbog čega su njih dvojica isključeni, ali je jasno da su tenzije na Čairu bile izražene.

Nakon gola za 2:2 isključeni pomoćni trener Radničkog se zaletio na nekoga u tunelu, ali nije poznato sa kim je došao u sukob. Zna se samo da je u tunel prije njega ušao Simo Krunić, pa se nagađa da je do sukoba došlo upravo između njih dvojice.

Treba istaći da su domaći bili izrevoltirani odlukom sudije da u samom finišu dosudi indirekt, te da su ostali bez dva boda kojima bi se, barem nakratko, približili Zvezdi na jedan bod.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Gol za 2:2 i "frku" nakon njega možete pogledati u video prilogu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi