'Kad je mogao Leicester do titule, možemo i mi!'

Kakva izjava!

'Kad je mogao Leicester do titule, možemo i mi!'

S. Grebović

Ekipa niškog Radničkog ove je sezone apsolutni hit Superlige Srbije.

Tim kojeg sa klupe predvodi nesuđeni trener Željezničara, kontraverzni Nenad Lalatović zauzima drugu poziciju sa svega četiri boda zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu.

Do kraja je ostalo da se igra još pet kola, a naredno nam donosi veliki beogradski derbi između crno i crveno bijelih na stadionu Rajko Mitić.

Nišlije u ovom susretu priželjkuju novi kiks Zvezde, dok će istovremeno igrati svoju utakmicu protiv Čukaričkog. U prošlom kolu Radnički je na svom terenu nadigrao Partizan sa 3:1 i to nakon velikog preokreta.

"Glupo bi bilo da kažem da ne maštamo o tituli. Imamo pravo da sanjamo. Kad je mogao Leicester u Engleskoj da dođe do šampionske krune, zašto ne bismo i mi? Ponovo je četiri boda razlike, ide i večiti derbi, ništa još nije gotovo“, kaže napadač Radničkog Petar Grbić.

Kao što smo rekli, Radnički je srušio Partizan na svom Čairu, a sada se nadaju pomoći crno-belih u večitom derbiju. Grbić, koji je nekada nastupao za Partizan vjeruje u svoj bivši klub.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Najbitnije je da smo se vratili na pobjednički kolosijek nakon dva vezana poraza. Odigrali smo dobru utakmicu i uspjeli smo da preokrenemo. Sada se nadamo pomoći Partizana da može do trijumfa u derbiju. Oba puta ove sezone je bio nadomak pobjede protiv Zvezde, nadam se da će sada uspjeti da slave", izjavio je.

Inače, jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Radničkog ovesezone je bivši napadač Sarajeva Nermin Haskić, koji sa 20 golova predvodi listu strijelaca Superlige Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi