Haskić zabio, dramatičan finiš na Čairu

"Kiks" Radničkog

Haskić zabio, dramatičan finiš na Čairu

A. Čaušević

Fudbaleri Radničkog su u 33. kolu srbijanske Superlige Radnički i Čukarički su odigrali 2:2.

Gosti su bili prvi ti koji su poveli. Izabranici Sime Krunića, inače bivšeg trenera Željezničara su do vodstva stigli u 11. minuti kada je zabio Luka Stojanović.

Ekipi iz Niša nije trebalo mnogo da izjednači, igarla se 24. minuti kada je Luka Randelović izjednačio i vratio stvari na početak.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjena pa se na odmor otišilo neriješenim rezultatom.

Radnički je do preokreta stigao u 62. minuti. U kaznenom prostoru se najbolje snašao Nermin Haskić koji je zabio za oduševeljenje publike na Čairu.

Haskiću je to bio 21. ovosezonski gol kojim se učvrstio na čelu liste strijelaca najjačeg ranga fudbala u Srbiji.

Do kraja meča igralo se uglavnom na polovini domaćih. Gosti su imali nekoliko prilika za izjednačenje, uglavnom poslije prekida.

U 90. minuti Krunić je isključen prilikom čega je ušao i u raspravu s navijačima. Istovremeno je isključen i pomoćni trener domaćin Vidak Bratić. Tada je dosuđen indirekt za goste kojeg je u gol uz pomoć stative u gol pretvorio Luka Luković.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nakon gola došlo je i do fizičkog sukoba u tunelu stadiona Čair između trenera, dok na terenu nije bilo promjena.

Ovaj rezultat najviše odgovara Crvenoj zvezdi koja večeras na stadionu Rajko Mitić dočekuje Partizan u vječitom beogradskom derbiju.

Top Komentari

ratip irats
Bravo majstore...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi