Posljednja ludost oko pravila promjena pravila: Gubi li fudbal svoju dušu?

Prijedlog stiže iz Južne Amerike

Posljednja ludost oko pravila promjena pravila: Gubi li fudbal svoju dušu?

A. Čaušević
Teme:

U proteklom periodu intenzivni su razgovori oko promjene pravila fudbalske igre. 

Dok se u Evropi najčešće priča o ofsajd poziciji, posljednja ludost stiže iz Južne Amerike i odnosi se na pauzu između dva poluvremena.

Naime, čelnici Conmebola su na posljednjem sastanku čelnika FIFA-e predožili da umjesto dosadašnjih 15, pauza traje 25 minuta.

Dojam je da se uopšte ne razmišlja o igračima, već samo o novcu i marketingu, te je cilj da se pravi spektakl kao u sportovima popularnim u SAD-u.

Ovaj prijedlog je uključen u dnevni red sastanka zakazanog za 27. oktobar kada će se razgovarati o izmjenama fudbalskih pravila.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ova promjena pravila bi dodatno produžila trajanje utakmica i to čisto iz komercijalnih razloga kako bi zarada bila još veća.

Kako stvari stoje produženi odmor na 25 minuta će se testirati na nekim turnirima, ali je teško vjerovati da će ovo pravilo zaživjeti.

Promo

Top Komentari

Kiss
Trebalo bi još pod obavezno uvesti da se pije kahva
4 0
Rodjeni66
I da se malo odspava 25 minuta
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi