Fudbaler Intera opet tvrdi: Edin Džeko mi je napravio najviše problema!
Edin Džeko je ove sezone postigao 14 golova i upisao je 11 asistencija u svim takmičenjima (Foto: EPA)

Škriniar sasvim iskren

Fudbaler Intera opet tvrdi: Edin Džeko mi je napravio najviše problema!

M. Šljivak

Edin Džeko ove sezone nije previše efikasan, ali i dalje bh. napadač odrađuje sjajan posao u Romi.

Dijamant sa 33 godine igra na visokom nivou, pa nije nikakvo čudo što je interes za njegovim uslugama ogroman i što se povezuje sa mnogim timovima.

Da je Džeko zaista fantastičan i ove sezone dovoljno govore riječi slovačkog fudbalera Milana Škriniara. On je ponovo potvrdio riječi od prije nekoliko sedmica da mu je Džeko najteži rival za čuvanje.

"Iskreno, ne bih vam mogao reći baš potpunu istinu. Svi napadači su različiti", rekao je Škriniar, te je nastavio:

"Ronaldo je veoma brz i bori se za svaku loptu, ali ove sezone je vjerovatno najteži rival bio Džeko. Teško ga je čuvati jer je fizički nadmoćan i on mi je napravio ogromne probleme", istakao je Škriniar.

Škriniar i Džeko bi mogli postati saigrači već za nekoliko mjeseci. Edin se povezuje sa prelaskom na Giuseppe Meazzi i ovaj transfer je navodno jako blizu realizacije.

To bi značilo da će štoper Nerazzurra imati manje posla naredne sezone. Džeko mu je očigledno pravio ogromne problem i nije nikakvo čudo što ga hvali toliko.

Gazzetta dello Sport: Ko je u prednosti za Džekin potpis?

Džeki je ostalo da odradi još dvije utakmice do kraja sezone nakon čega će prema svemu sudeći tokom ljetnog prijelaznog roka promijeniti sredinu.

Nakon West Hama i Intera posljednjih dana se za njegov potpis uključio i PSG, a prema pisanju Gazzette dello Sport popularni Dijamant je najbliže Nerazzurrima.

Prije eventualnog dovođenja Džeke pariški klub prvo mora prodati Edinsona Cavanija što bi značajno usporilo sam posao jer Urugvajac želi otići u klub gdje će približno zarađivati kao u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na drugoj strani, Inter je spremio ponudu između 10 i 12 miiona eura, a u posao bi uključili i nekog mladog igrača kako bi stigao transfer dosegao vrijednost od 20 miliona koliko želi Roma.

Nerazzurri su na sličan način doveli Radju Nainggolana kada je osim novca u Rim stigao Nicolo Zaniolo koji je eksplodirao na Olimpicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Zaniolo eksplodirao, hahahaha Dao par golova koje mu je Dzeko servirao na tanjiru a izgubio barem pola miliona lopti, ludnica za njim nema sta
0 1
Medo-Brundo
Aaa gluho bilo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi