Džeko je primio nekoliko ponuda iz Premiershipa, ali on ima drugi plan

Nazire se odlazak iz Rome

Džeko je primio nekoliko ponuda iz Premiershipa, ali on ima drugi plan

A. Čaušević

Priča između Edina Džeke i Roma će imati isti epilog kao i ona Danielea De Rossija. Obojica igrača će na kraju sezone napustiti rimski klub. 

Dok će De Rossi otići kao slobodan igrač, Vučica će Džeku prodati i tako inkasirati određenu svotu i tom prilikom pokušati zaraditi što je moguće više novca.

Prema pisanju rimskog lista Il Tempo kapiten bh. reprezentacije je primio niz ponuda iz Premiershipa, međutim on ima druge planove.

Naime, kako Džeko želi ostati u Italiji, ali problem je što je ponuda Intera još uvijek na čekanju.

Od ranije je poznato da Roma za igrački karton iskusnog napadača želi 20 miliona eura, ali za sada niti jedan klub nije spreman platiti taj iznos.

Osim Džeke Nerazzurri su zainteresovani za Romelula Lukakua i Duvana Zapatu, a Sarajlija je u prednosti nad napadačima Manchester Uniteda i Atalante.

Popularni Dijamant je i želja Antonija Contea koji će nakon završetka sezone preuzeti Inter. Namjere Intera su da za iskusnog golgetera potroši između 10 i 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogotkom protiv Juventusa Džeko je postao sedmi strijelac u historiji Rome, međutim za četiri godine provedene u redovima Vučice nije uspio osvojiti niti jedan trofej.

U slučaju potpisa Inter bi Džeki postao sedmi klub u karijeri. Do sada je igrao za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City i Romu.

Top Komentari

Harisss
Amin. Najbolja opcija je ostanak u Romi.
1 0
bosq23
Dzeko je institucija. Roma je klub po njegovoj mjeri, uvijek je u vrhu, igraju evropska takmicenja, a Dzeko standardan. Volio bih da ostane tu gdje jeste, ako Roma zeli da ga zadrzi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi