Fudbaler Juventusa osjeća krivicu kada za jednu noć potroši 300 eura

Imao teško djetinjstvo

Fudbaler Juventusa osjeća krivicu kada za jednu noć potroši 300 eura

A. Čaušević

U modernom fudbalu se vrte ogromne pare i generalni dojam je da mnogi fudbaleri današnjice zarađuju mnogo više nego što zaslužuju.

Kada su počinjali karijeru neki od danas najboljih igrača su imali izuzetno teško djetinjstvo. Posebno se to odnosi na one koji dolaze iz siromašnih dijelova svijeta.

Među njima se nalazi i Alex Sandro, sjajni Brazilac koji već godinama igra na vrhunskom nivou i nezamjenljiv je u ekipi Juventusa.

U razgovoru za Raiam Santos brazilski lijevi bek je kazao kako i danas osjeća krivicu kada za jednu noć potroši 300 eura.

"Kada sam sa 15 godina postao član omladinaca Atletico Paranaensea zarađivoa sam svega 100 dolara mjesečno, međutim klub mi je osigurao smještaj, hranu i školske časove."

"Od tih 100 dolara 50 sam trošio, a ostatak bih zadržao. Moja velika pobjeda je bila ta je što sam uštedio 100 dolara i dao roditeljima da naprave fasadu na kući".

"Mogao sam kupiti bilo šta, ali u tom trenutku sam morao pomoći svojoj porodici", rekao je 28-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danas mu stvari idu mnogo bolje, ali ne zaboravlja pravu vrijednost onog što posjeduje.

"Mnogo puta izađem s porodicom i desi se da potrošim 300 ili 400 eura, a onda se sjetim koliko Brazilaca je u teškoj situaciji pa osjećam krivicu što sam potrošio toliko novca za samo jednu noć", kazao je Sandro.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Arnel925
Jarane ja potrošim nekad 600 za noć i nisam fudbal. Oni bi trebali da troše 10000 ako ne i vise kolika su im primanja
2 7
premium
Skroman dečko, sve pare šalje kevi
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi