Fudbaleri Španije sinoć su jasno pokazali šta misle o povratku Enriquea i otkazu za Morena

Skandal u redovima Crvene furije

Fudbaleri Španije sinoć su jasno pokazali šta misle o povratku Enriquea i otkazu za Morena

E. Čaušević

Veliki haos dešavao se sinoć u Madridu nakon utakmice Španije i Rumunije u okviru posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Španci su savladali Rumune s ubjedljivih 5:0 i tako na najbolji način stavili tačku na kvalifikacije. No, odmah nakon utakmice sve je palo u drugi plan jer se u centru pažnje našao selektor Crvene furije Robert Moreno.

Naime, on je utrčao u svlačionicu svoje selekcije i sa suzama u očima saopštio fudbalerima da je dobio otkaz. Nikome nije bilo jasno šta se dešava, a Moreno je od čelnika FS Španije samo dobio informaciju da neće voditi ovaj tim na EP-u.

Ubrzo nakon toga potvrđeno je da se na selektorsko mjesto vraća Luis Enrique koji je odstupio s ove pozicije početkom godine zbog privatnih problema. Tako Moreno neće voditi tim na velikom turniru iako je Španija odlično igrala u kvalifikacijama pod njegovim vodstvom.

Da stvar bude gora Moreno neće biti ni pomoćnik Enriqueu što je bio prije svih dešavanja. Tako će ovaj stručnjak nastup Španije na Evropskom prvenstvo pratiti putem TV ekrana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ugledna Marca prenosi da su igrači španije stali na stranu Morena i pružili mu podršku. Nakon što su krenuli prema autobusu niko od igrača iz protesta nije želio stati i dati izjavu španskim medijima. Također, to nije uradio ni Moreno koji je bio vidno utučen zbog svega što se desilo.

Španci će danas održati press konferenciju na kojoj će Luis Enrique ponovo biti predstavljen kao novi selektor. Javnost se nada da će iz FS Španije imati objašnjenje zašto je Moreno otjeran iako je odveo ovu selekciju na EP.

Top Komentari

arsenal_fan_1886
to se zove korporativno upravljanje - iskoristi i napucaj nogom
9 1
NKZ1922
Kakvi idioti, da bog da ispali prvom prilikom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi