Petarda Španije za kraj kvalifikacija, Švedska i Norveška očekivano upisali pobjede
Sigurna pobjeda Španaca protiv Rumunije

"Furija" je u posljednje dvije utakmice kvalifikacija postigla čak 12 golova

Petarda Španije za kraj kvalifikacija, Švedska i Norveška očekivano upisali pobjede

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Španije je u okviru grupe F odigrala meč posljednjeg 10. kola kvalifikacija za EP protiv Rumunije i slavila sa visokih 5:0.

Španci su od samog početka stavili do znanja Rumunima da nemaju šta tražiti u ovoj utakmici, a u 8. minuti su stigli i do vodstva kada je Fabian Ruiz nakon odbrane golmana gostiju dočekao odbijenu loptu i pogodio za 1:0.

Domaći su nastavili dominirati na terenu nakon toga, a u 33. minuti su stigli i do 2:0 kada je Cazorla ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, a Moreno je glavom postigao gol.

Pred kraj prvog poluvremena Rumuni su primili još dva gola. Prvo je u 43. minuti Moreno pogodio za 3:0, a u sudijskoj nadoknadi je Rus postigao autogol za 4:0.

U nastavku je Španija i dalje bila bolji tim na terenu i imale je nekoliko sjajnih šansi, a na kraju je Oyarzabal u 92. minuti postavio konačnih 5:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Švedska je bez većih problema slavila na svom terenu protiv Farskih otoka sa 3:0, a Norveška je upisala pobjedu na gostovanju kod Malte rezultatom 2:1.

Španija je na kraju završila na prvom mjestu u grupi sa 26 bodova, Švedska je druga sa 21. bodom i ove dvije reprezentacije su osigurale nastup na EP-u, a slijede Norveška sa 17, Rumunija sa 14, te Farski otoci i Malta sa po 3 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi