Belgija konačno ima novog selektora: Ovakvom izboru se niko nije nadao, nije ni bio u kombinacijama

Razočarali su u Kataru

Belgija konačno ima novog selektora: Ovakvom izboru se niko nije nadao, nije ni bio u kombinacijama

Samir Mlaćo
Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru, reprezentacija Belgije ostala je bez selektora. Roberto Martinez je odlučio da digne sidro, a sa klupom Belgijanaca povezivao se veliki broj trenera.

Na kraju je izbor pao na bivšeg trenera Leipziga Domenica Tedesca. On je rođen u Italiji, odrastao je u Njemačkoj, a vodio je i Schalke 04 i Spartak iz Moskve.

Za mene je velika čast biti selektor Belgije. Jako se veselim ovom zadatku i izuzetno sam motiviran“, kazao je on.

Belgija je u prvom krugu ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Tome se niko nije nadao i jasno je bilo da će Martinez brzo otići. Nakon odlaska nije dugo bio bez posla, s obzirom da je preuzeo selekciju Portugala.

Blizu klupe Belgije bio je Thiery Henry koji je radio sa Martinezom u stručnom štabu.

Oglasi

"Želim da kažem da nikada nisam kontaktirao belgijski Savez kako bi ponudio svoje usluge za mjesto selektora reprezentacije“, rekao je Henry.

On je radio kao prvi pomoćnik sada već bivšeg selektora Roberta Martineza, a nakon ispadanja u grupnoj fazi u Kataru Martinez je podnio ostavku.

Martinez je nedavno preuzeo selekciju Portugala, no Henry nije krenuo sa njim i sada je spreman za nove izazove. Mnogi su bili mišljenja da je najbolja opcija s obzirom da najbolje poznaje stanje u i oko reprezentacije.

Navodno je jedan od kandidata za klupu Belgije i legendarni Andrea Pirlo. Pirlo i nema neko bogato iskustvo u trenerskom poslu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Trenerska karijera Thierry Henryja je relativno kratka: dvije avanture kao pomoćnik u Belgiji i dok je kao šef stručnog štaba predvodio AS Monaco i Montreal Impact.

Na kraju su Belgijanci napravili zanimljiv izbor, a da li su pogriješili ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi