Fudbalska reprezentacija BiH će u martu igrati tri utakmice!

Nakon odluke IO UEFA-e

Fudbalska reprezentacija BiH će u martu igrati tri utakmice!

A. Čaušević

Fudbalsku reprezentaciju BiH tokom 2021. godine čeka veliki broj utakmica, posebice u slučaju plasmana na Evropsko prvenstvo.

U dogovoru sa Evropskim udruženjem klubova (ECA) i evropskim fudbalskim ligama, Izvršni odbor UEFA odlučio je da će se u reprezentativnim pauzama u martu i septembru 2021. godine igrati po tri, umjesto predviđene dvije utakmice. Time će se nadoknađivati termini izgubljeni u martu 2020. godine.

Pripremne utakmice za Europsko prvenstvo igrat će se između 31. maja i 8. juna 2021. godine. Tačan raspored odigravanja kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru biće definisan u decembru ove godine.

Završni turnir UEFA Lige nacija zakazan je za termin od 6. do 10. oktobra 2021. godine, a interes za domaćinstvo iskazale su Italija, Holandija i Poljska koje se u ovom takmičenju nalaze u grupi sa Bosnom i Hercegovineom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sjednice Izvršnog odbora UEFA u decembru 2020. i martu 2021. godine, kao i redovni UEFA Kongres u martu 2021. godine biće održani u Švicarskoj, saopšteno je iz NFSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi