Zmajevima večeras igraju samo tri boda

U prohladnom Islandu se nadamo najboljem

Zmajevima večeras igraju samo tri boda

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometna reprezentacija naše zemlje večeras igra važan kvalifikacijski meč.

Rival će biti selekcija Islanda koju smo nadigrali u Zenici i samo pobjeda dolazi u obzir za izabranike Mehe Kodre.

Sve ostalo značilo bi vjerovatno kraj svih nada da možemo na Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija stigla je jučer na Island, a odrađen je i trening. SportSport.ba je jedini bh. medij koji je na licu mjesta i jučer smo bili na press konferenciji.

Obratili su se selektor Kodro i iskusni čuvar mreže Ibrahim Šehić.

"Očekujem tešku utakmicu. Znamo s kim igramo, dobro ih poznajemo, znamo i u kakvoj smo situaciji, ali i mi smo isto tako u jednoj situaciji gdje treba da tražimo bodove i tako ćemo se predstaviti. Imamo pred sobom dobru i složenu ekiopu koja nije imala toliko ni sreće u zadnjim utakmicama. Puno je respektujemo, ali vjerujemo u naše sposobnosti i da na kraju pobijedimo".

Oglasi

"Gledali smo gotovo sve njihove utakmice u kvalifikacijama. Izgledaju mi čvrsto i jako, brane se i napadaju u bloku, imaju dobar pritisak prema gore. Jaki su iznošenju lopti. Mislim da neće odustati od svog načina igranja, iako im nedostaje lijevi stoper. Imaju dobre igrače po bokovima, broj 15 i 9 su jako nezgodni, mogu da naprave probleme. Broj 11 znam iz Španije.

Kapiten Gudmunsson im je jako dobar igrač. Imaju zanimljive igrače i mogu da naprave problem ako im ostavimo prostora. Imamo i mi naše 'oružje' i jake strane. Očekujem da ćemo moći da unemogućimo te njihove kvalitete i da ćemo igrati gdje mi budemo i kako mi budemo htjeli. Neće biti lagano, ali došli smo odigrati kvalitetno i da dobijemo", rekao je Kodro na početku press konferencije.

"Bit će nekih izmjena, ali nije mjesto ni vrijeme da pričamo šta ćemo sutra raditi. Protiv Lihtenštajna smo izašli malo ofanzivnije. Očekviali smo ih u niskom bloku, ali sutra je drugi rival i očekujem drugačiji pristup od strane Islanda. Mi ćemo se malo adaptirat na protivnika, ali više ćemo se osvrnuti na neke naše jače strane. Ne bi bilo dobro da sada pričam o tome koje su naše jače strane. Bit će promjena, ali ne radikalnih u odnosu na prošlu utakmicu".

Riječ je dobio i Šehić.

Oglasi

"Nama je sada takva situacija da idemo od utakmice do utakmice. I svaka je nama najvažnija i u svakoj moramo da tražimo tri boda. Moramo da pobijedimo da ostanemo u trci do kraja. Cilj nam je da dođemo u situaciju da sami o sebi odlučujemo. Najvažnija su tri boda protiv Lihtenštajna. Izašli smo protiv njih s četiri špica, nismo nikada igrali u takvom sastavu.

To je bilo nešto novo. Demirović nikada nije igrao lijevog beka u toj formaciji sa pet nazad. Bilo ga je zanimljivo vidjeti u toj poziciji. Igrali smo super 25 minuta do onog nevjerovatnog gola. Malo nam je to poremetilo energiju, bili smo pažljivi da ne uradimo neki kiks jer je teren bio loš. Ipak, u zadnjih 20 minuta smo dobro sve iskontrolisali", rekao je Šehić.

Hvalio je potom dobru komunikaciju sa novim selektorom Mehom Kodrom.

"Svaki selektor ima svoj način rada i svoje vizije, ali koliko sam primijetio, najvažnije da igrači vjeruju u ono što selektor priča i to se kod nas odmah osjetilo sa Kodrom. Igrači su od prvog dana prihvatili sve Kodrine vizije i slažu se s njegovim mišljenjem kako da treba da igramo. Ima jednu direktnu komunikaciju s nama igračima. Stvarno jedna pozitivna i dobra komunikacija između nas i stručnog štaba, a to je jedna od najvažnijih stvari".

Treba istaći da će naši momci sigurno imati i večeras podršku navijača, a pojedini su već stigli na Island. Iskoristili su priliku da se fotografišu sa Džekom i Pjanićem koji su bili veoma ljubazni i susretljivi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Večeras se igraju i ostale utakmice naše grupe pa će biti veoma zanimljivo ispratiti dešavanja.

Meč na Islandu igra se od 20:45 po našem vremenu.

Top Komentari

plemic
bezbeli, pošlo nas je ..., treba napraviti seriju pobjeda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi