Šehić: Prvi put smo zaigrali sa četiri špica, najvažnije je da svi vjerujemo u vizije selektora

Najavio duel sa Islandom

Šehić: Prvi put smo zaigrali sa četiri špica, najvažnije je da svi vjerujemo u vizije selektora

E. Škorić

Osim selektora Mehe Kodre, na press konferenciji se večeras prisutnim novinarima obratio i golman bh. reprezentacije Ibrahim Šehić.

Zmajeve čeka još jedna teška utakmica, vjerovanto mnogo teža nego u petak protiv Lihtenštajna, budući da gostujemo Islandu koji je posljednjih godina postao respektabilna evropska selekcija.

"Nama je sada takva situacija da idemo od utakmice do utakmice. I svaka je nama najvažnija i u svakoj moramo da tražimo tri boda. Moramo da pobijedimo da ostanemo u trci do kraja. Cilj nam je da dođemo u situaciju da sami o sebi odlučujemo. Najvažnija su tri boda protiv Lihtenštajna. Izašli smo protiv njih s četiri špica, nismo nikada igrali u takvom sastavu. To je bilo nešto novo. Demirović nikada nije igrao lijevog beka u toj formaciji sa pet nazad. Bilo ga je zanimljivo vidjeti u toj poziciji. Igrali smo super 25 minuta do onog nevjerovatnog gola. Malo nam je to poremetilo energiju, bili smo pažljivi da ne uradimo neki kiks jer je teren bio loš. Ipak, u zadnjih 20 minuta smo dobro sve iskontrolisali", rekao je Šehić.

"Sutra će biti skroz drugačija utakmica i skroz drugačiji protivnik. Islanđani imaju dosta dobru ekipu, i mi imamo dosta mladih igrača, a nama je sada svaka naredna utakmica najvažnija. Pokušat ćemo sutra da dobijemo".

Hvalio je potom dobru komunikaciju sa novim selektorom Mehom Kodrom.

"Svaki selektor ima svoj način rada i svoje vizije, ali koliko sam primijetio, najvažnije da igrači vjeruju u ono što selektor priča i to se kod nas odmah osjetilo sa Kodrom. Igrači su od prvog dana prihvatili sve Kodrine vizije i slažu se s njegovim mišljenjem kako da treba da igramo. Ima jednu direktnu komunikaciju s nama igračima. Stvarno jedna pozitivna i dobra komunikacija između nas i stručnog štaba, a to je jedna od najvažnijih stvari".

Oglasi

Veliki pritisak, ali tvrdi Šehić da su se na to već svi navikli.

"Uvijek je u Bosni tako. Pobijedimo Island sa 3:0 i svi mislimo da idemo na EP, pa odemo u Slovačku i dobijemo šamar... Tako u krug. Možda je bolje da smo u ovakvoj situaciji da smo u svakoj utakmici napeti. Niko ne želi baraž, želimo sada da riješimo sve i dobro je da sami o sebi odlučujemo. Mi u ovoj ekipi imamo odlične karaktere i vrhunske igrače koji zaslužuju da idu na EP".

"Pritisak je uvijek kada igraš za reprezentaciju, ali to je i najljepši osjećaj. Ni sa čim drugim se ne može uporediti to kada ispunjavaš ljude u svojoj zemlji. Postoji pritisak, ali sami smo sebe doveli u ovu situaciju i sami sebe ćemo izvući. Nadam se da ćemo sutra s tom energijom i pozitivom izaći na teren i doći do tri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Neće biti podrške na dalekom Islandu velike kao i inače kada igraju Zmajevi, a ta podrška jako je važna...

"Ljepše je i bolje igrati kada imaš svoje navijače. Oni su vjetar u leđa, ali znamo da nas oni prate u BiH i u cijelom svijetu i da im sa pobjedom možemo dati nadu da ipak nije sve tako crno. Nemamo pravo na kiks i to samo od sebe daje dodatnu energiju i fokus na svaku utakmicu. Vrijeme je da pokažemo karakter i da smo sposobni da pokažemo velike stvari", zaključio je Šeha.

Top Komentari

user1659354598
Sto sere ovaj Sehic a lik u reprezentaciji potpuno nebitan,tuj je samo zato sto smo jadna i nikakva reprezentacija
1 0
Vrbaski
Pritisak protiv Lihtenštajna, Islanda, Luksemburga a imaš suigrače koji su igrali ligu šampiona, europaligu :-0
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi