Zmajevi stigli u Slovačku: Džeko je jedva prošao...
FOTO: NS BiH

Slovaci cijene bh. zvijezde, vidljivo je to bilo

Zmajevi stigli u Slovačku: Džeko je jedva prošao...

S. Mlaćo
„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su danas u Bratislavu gdje će sutra odigrati utakmicu kvalifikacija za EURO 2024. sa Slovačkom.

Zmajeve je na aerodromu dočekalo dosta ljubitelja fudbala koji su željeli autograme i da se slikaju sa našim najboljim fudbalerima.

Večeras su na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Bratislavi na programu službene medijske aktivnosti bh. tima. Press konferencija je zakazana za 18:30 sati, a od 19:00 izabranici Faruka Hadžibegića će odraditi trening.

Kako je već poznato, u bh. taboru nema Seada Kolašinca koji se morao vratiti na zahtjev svog Marseillea.

Kolašinac je otputovao u Njemačku, a jasno je da će se potom vratiti u Marseille gdje će nastaviti proces oporavka od povrede.

Oglasi

I pored velike želje da igra protiv Slovačke na kraju je odlučeno da se ništa ne rizikuje. No, selektor Hadžibegić otkrio je da je Kolašinac htio da ide i u Bratislavu s ekipom, ali je stigao zahtjev koji mu to nije omogućio.

"Nažalost, Sead Kolašinac se nije dovoljno oporavio i, na zahtjev njegovog kluba, a uprkos njegovoj želji da ostane sa nama, morao se vratiti u Francusku! Njegov dolazak i prisustvo u kampu reprezentacije, mnogo je značio mladim igračima u pripremi utakmice protiv Islanda, a i meni kao selektoru, poručio je Hadžibegić i dodao.

"Seji se iskreno zahvaljujem i želim mu brz oporavak od povrede".

Kolašinac ove sezone igra u životnoj formi i jasno je da je njegova povreda itekako poremetila planove Hadžibegiću.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Protiv Islanda bio je primoran staviti na lijevo krilo Jusufa Gazibegovića koji je odigrao odličnu utakmicu i sjajno je zamijenio Kolašinca. Očekuje se da će upravo Gazibegović i sutra zaigrati na istoj poziciji protiv Slovačke.

Sutrašnji meč se igra od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi