Slovački novinar otvoreno: "Javnost je uvrijeđena zbog riječi selektora, ali nismo slabiji od BiH"
FOTO: TASR

Govorio je i problemima u reprezentaciji, te kakvu atmosferu možemo očekivati na stadionu

Slovački novinar otvoreno: "Javnost je uvrijeđena zbog riječi selektora, ali nismo slabiji od BiH"

S. Mlaćo
Nogometna reprezentacija naše zemlje jutros je otputovala u Slovačku gdje nas sutra očekuje meč 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon sjajne igre i pobjede protiv Islanda 3:0, jasno je da među našim reprezentativcima, ali i sprotskoj javnosti, te navijačima vlada veliki optimizam.

Ukoliko ponovimo igru iz Zenice, rezultat ni u Bratislavi neće izostati, što bi bio odličan podstrek za nastavak kvalifikacija. Slovaci u potpuno drugačijoj atmosferi dočekuju sutrašnji meč.

Remizirali su protiv Luksemburga (0:0) i javnost je razočarana. Sa blagim strahom dočekuju meč sa Zmajevima, a naš kolega sportski novinar Pavol Spal sa renomiranog slovačkog portala sportnet.sme.sk bio je veoma otvoren u razgovoru za SportSport.ba.

Otkrio je atmosferu u reprezentaciji pred sutrašnji meč, govorio o glavnom problemu i jasno kazao kakvu atmosferu možemo očekivati na stadionu, gdje nažalost organizovano ne mogu bh. navijači.

"Slovačka javnost je razočarana, čak ni bivši reprezentativav poput Martina Škrtela nije razumio riječi selektora Calzone. Rekao je da ekipa napreduje i da je zadovoljan kako igraju. Javnost je zbog toga uvrijeđena. Slovačku od jeseni prošle godine vodi ovaj italijanski trener. Pet utakmica i nemamo pobjedu. To je njegov niz. Nisam iznenađen partijom protiv Luksemburga, iako sam se nadao pobjedi 1:0 ili 2:1.

Oglasi

Luksemburg je odigrao dobro, oni imaju šest igrača u njemačkoj Bundesligi, dok Slovačka odavno nema igre, nema ni dobrih rezultata. Tražimo trenera koji će probuditi ekipu. Ekipa nema vjeru u sebe, igramo ispod naših mogućnosti. Calzona je pod velikim pritiskom, ali pravi se da je sve ok“, ističe Spal.

Priznaje da je Slovačka javnost pratila meč BiH – Island (3:0) i da nisu iznenađeni. Pitali smo Spala da li je zabrinut kada je vidio rezultat iz Zenice?

“Nisam zabrinut. Mislim da će Slovačka odigrati bolje protiv Bosne, nego što je to bilo protiv Luksemburga. Mislim da Slovačka nije slabija od BiH. Razlika je ipak u tome da u našoj selekciji nemaju vjere u sebe, u svoje kvalitete. Potreban je jedan dobar rezultat, dok je BiH u formi. Dosta toga je u glavi igrača, znate kako to ide“.

Prati se i da li će Edin Džeko zaigrati. Ističe da Džeku mnogo cijene i poštuju u Slovačkoj.

"Džeko je apsolutno vaš najpoznatiji igrač. Svaki ljubitelj nogometa u Slovačkoj zna ko je Edin Džeko. Svjetska zvijezda. Najpoznatiji amabasador vaše zemlje. Igrao je u Wolfsburgu sa našim Pekarikom, rekao mi je da su zajedno dijelili sobu.

Džeko govori češki, a razumije i slovački. Ostali bh. igrači nisu ovdje toliko poznati. Ipak, Bosna ima jak tim, mnogi vaši igrači igraju u kvalitetnim klubovima. Pjanić je također veoma poznat, on je nastupao za Barcelonu, Juventus, Romu...“.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Slovaci su razočarani nakon prvog meča i jasno je da će se to osjetiti i na podršci u sutrašnjem meču. Spal otkriva kakvu atmosferu možemo očekivati.

"Ne očekuje se velika posjećenost. Protiv Luksemburga je bilo 3.500 ljudi, protiv BiH će možda biti pet. Navijači su skeptični prema reprezentaciji, nema velikog interesovanja. Prije deset godina u Žilinu je došlo oko sedam hiljada bh. navijača, to je bilo ludilo. Vaši igrači su bili kao kod kuće. Sada nemamo tu prijetnju, jer vam je zabranjen dolazak“, navodi Spal za kraj razgovora.

Top Komentari

rodjak
treba ih dobiti i smjenit im trenera ,cujem od nekih ljudi koji su igrali u Slovackoj da im je jako losa atmosfera i da bi ih trebali dobiti ako budemo mi odigrali kako treba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi