Tahirović nije jedini: Mourinho otkrio još jedan nebrušeni dijamant među Rominim omladincima
Mladi Poljak kojem bi Jose Mourinho uskoro mogao dati šansu.

U pitanju je 18-godišnji napadač

Tahirović nije jedini: Mourinho otkrio još jedan nebrušeni dijamant među Rominim omladincima

E. Ganibegović

Ove sezone je Jose Mourinho u Romi zbog niza povreda morao dosta da improvizuje, a šansu je što po zaslugama što zbog niza okolnosti dao nekim mladim igračima, a sada je došao red na još jednog.

Roma ni ove sezone nikako nema sreće kada je u pitanju zdravstveni bilten igrača. Kroz sezonu su ih pratili pehovi povreda nekih od najvažnijih igrača, a trenutno su zbog povreda odstuni Wijnaldum, Belotti, Solbakken i Darboe.

Jose Mourinho je stoga morao dosta da improvizuje i šansu je dao što prisilno što zaslugom tih fudbalera, nekim mladim igračima.

Među njima je i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović koji igra zaista sjajno, no nije jedini.

Sada je Joseu Mourinho za oko zapao mladi napadač koji dolazi iz Poljske, a njegovo ime je Jordan Majchrzak.

On je u glavni grad Italije stigao ljetos na posudbu iz varšavske Legije do kraja sezone uz opciju otkupa, a čini se da će se ta opcija i aktivirati.

Oglasi

Naime, The Special One je pokazao da mu vjeruje time što ga je protiv Bologne po prvi put uvrstio u tim.

Mladi Poljak je svih 90 minuta presjedio na klupi, ali osjetio je atmosferu Olimpico stadiona i očekuje se da u narednom periodu dobije šansu za debi.

Talijani imaju opciju otkupiti napadača nakon završetka sezone za oko 700.000 eura i ukoliko nastavi u ovako pozitivnom ritmu, to će se i desiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Majchrzak je dijete Warta Zawiercie. Prije nego što se pridružio mladim timovima Legije iz Varšave, igrao je za Rozwoju Katowice. 

Do sada je odigrao tri utakmice za Primavera Romu (U-19 tim) i nije se upisivao u listu strijelaca.  

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi