UEFA im više ne želi gledati kroz prste: Gibraltar će domaće utakmice igrati u drugoj zemlji

Prijateljski mečevi i to je to

UEFA im više ne želi gledati kroz prste: Gibraltar će domaće utakmice igrati u drugoj zemlji

Samir Mlaćo

Fudbalska reprezentacija Gibraltara će svoje domaće kvalifikacionice mečeve za EP igrati u Portugalu.

Domaćini će biti u Faruu, što je zvanično potvrdio Nogometni savez te zemlje.

Ova odluka je donesena nakon što je isteklo specijalno ovlašćenje UEFA koja je Gibraltaru dozvolila da igra na zastarjelom stadionu Victorija.

Radovi na uređenju tog stadiona planirani su sredinom 2023. godine, te zbog toga ova reprezentacija mora pronaći novi domaći stadion.

UEFA je tada izašla u susret Gibraltarcima, iako stadion nije ispunjavao mnoge uslove.

Ovo izuzeće odobreno je pod uslovom da radovi na stadionu krenu u sezoni 2020/21, no zbog koronavirusa planovi su se poremitili. UEFA je produžila termin, no ni on nije ispoštovan.

Gibraltar će u novembru odigrati dvije prijateljske utakmice i to na stadionu Victorija poslije kojih će ovaj stadion biti zatvoren.

Ova reprezentacija je jedna od najslabijih u Evropi, no znala je u proteklom periodu iznenaditi rivale i početi sa sakupljanjem bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nedavno su u prijateljskom meču sa Farskim ostrvima imali i humanitarnu akciju za građane Ukrajine.

Naime, odlučili su da novac od prodatih ulaznica doniraju za pomoć stanovništvu te zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi