Zeljković i Misimović govorili o Ahmedhodžiću, pričalo se i o članovima Izvršnog odbora

Novinare su zanimale brojne stvari

Zeljković i Misimović govorili o Ahmedhodžiću, pričalo se i o članovima Izvršnog odbora

Samir Mlaćo

Uzbudljivo je bilo na press konferenciji naše nogometne reprezentacije.

Riječ su dobili predsjednik Vico Zeljković, direktor Zvjezdan Misimović i novi selektor Savo Milošević.

Oni su nakon uvodnog pitanja odgovorali na pitanja novinara koji su stigli u velikom broju.

"Moramo razdrmati ekipu, mislim da je potrebna bolja konkurencija da bi se neki razbudili. Neki misle da su sigurni, ali i to je ok. Mogu da razumijem to, prethodne zasluge, sve to stoji, sve to treba poštovati, ali nogomet ne trpi konfort zonu.

Nikome neću garantovati mjesto, ali svi momci imaju kvalitet. Niko ne treba doći da meni ili vama ili narodu pokaže koliko je dobar igrač. Treba da pokaže da li možemo se oslonuti na njega", rekao je Milošević o spisku te samim nogometašima.

Stručni štab je oformljen. Kako vratiti povjerenje javnosti?

Oglasi

"Cvetković je moj prvi pomoćnik, jedan od najboljih analitičara u Evropi. Za kondiciju Stojanović, profesor koji ima ogromno iskustvo.

Sa nama će biti Nedim Jusufbegović, Mario Ivankvoić i Siniša Mrkobrada. Oni poznaju sistem iznutra i mogu nam biti od velike pomoći.

Kroz rad želim dobiti povjerenje javnosti. Bio sam i u politici, znam da pričam, a svi moraju da vide promjenu, obični navijači i svi. Neću se baviti nikakvim pričama, vidim da su mnogi probali svašta nešto. Kod mene nema mržnje, Bog mi je svjedok. Ja nemam mržnju, jer da imam ne bi bio ovdje. Ne bi me ubijedio niko da dođem ovdje, da sam takav".

Zatim je govorio Zeljković.

"Milošević će sigurno završiti ovaj ciklus. Sa Kodrom smo dogovorili šest bodova, da želimo ostati u igri za drugo mjesto i on je bio svjestan toga. Baraž je sada realnost, želimo se što bolje spremiti", rekao je Zeljković.

Oglasi

Milošević je dobio pitanje da li ima brigu da će biti bivši za dvije - tri utakmice?

"Trenerima su koferi uvijek spakovani. Na sve funkcije u FS Srbije sam sam dao ostavku. Meni ne treba niko ako vidim da ne ide, ja idem sam".

Zeljković je dobio pitanje o referncama članova Izvršnog odbora i kako su donijeli odluku o otkazu Mehi Kodri. Pojedini nikada nisu šutnuli loptu.

"Kodro je bio naš selektor i radi se o velikom imenu. Na osnovu pet treninga niko nije rekao da on nije dobar trener, to mi nismo rekli. Mi smo se držali dogovora sa njim i ciljeva koje smo postavili.

Oglasi

Žao mi je što se ovo sve desilo, ponovila se i ružna historija za njega. Svi smo vjerovali u šest bodova. Što se tiče referenci članova IO, možete uraditi istraživanje. UEFA ima 55 saveza, a u ovom momentu na čelu Saveza je pet-šest bivših fudbalera. Tu su ljudi iz biznisa, advokati... Sada neko pravi situaciju da je Misimović rušitelj Saveza jer podržava mene.

Što se tiče IO NS BiH, Statut je jasan, on je podržan od UEFA-e i FIFA-e, te je jasno kako se dolazi do funkcija. Svi imaju mogućnost da se kandiduju za to", rekao je Zeljković.

Vico Zeljković je govorio o povratku Anela Ahmedhodžića u reprezentaciju.

"To je bio prijedlog Mehe Kodre. Komisija nikada nije zasjedala o tome, nije bio suspendovan, samo je bio u procesu za to".

O Ahmedhodžiću je govorio i Misimović.

"Mislim da smo neke stvari razjasnili i da će biiti na raspolaganju ubuduće. Shvatio je neke stvari, stvari koje su obaveza svakom igraču i selektor će pričati sa njim", dodao je Misimović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zeljković je naveo da postoji i odgovornost direktora Misimovića koji je do sada pronalazio selektore koji su vrlo brzo i završili posao na klupi reprezentacije, a nekadašnji reprezentativac naše zemlje mirno je pratio pitanje novinara koje se direktno odnosilo na njega.

"Mi kao IO uspješno gledamo na rad Misimovića. Imamo korektnu smjenu generaciju, on je došao do igrača koje je nagovorio da igraju za nas i ne možemo gledati njegov uspjeh kroz utakmicu sa Islandom. Igrači su ti koji igraju, oni nikada nisu optuženi za neuspjeh, uvijek smo mi preuzimali odgovornost. Ne mogu ja kao predsjednik da utičem na glavu igrača", dodao je Zeljković.

Top Komentari

BeHar
Bojkot cetnickom savezu
0 1
user1667575277
Izabrao bi ti Bosnu gdje si i rođen a ne smrdiju*toliko o tvojoj ljubavi(mrznji),,i to dao si ostavku na sve funkcije u nakaradnoj državi smrdiji*,,logično u Bosni je daleko bolja plata na tom mjestu gde sjediš gnjido
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi