Mahmutović nastavio seriju golova, Čelik uvjerljiv protiv Vareša
Zeničani su upisali još jednu sigurnu pobjedu i korak su bliže plasmanu u viši rang takmičenja

Kantonalna liga ZDK, 12.kolo

Mahmutović nastavio seriju golova, Čelik uvjerljiv protiv Vareša

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 12. kola Kantonalne lige ZDK dočekali ekipu Vareša i očekivano slavili novu pobjedu rezultatom 4:0.

Zeničani su u ovaj duel ušli s 11 pobjeda u 11 odigranih mečeva, dok je Vareš u Zenicu doputovao sa 17 bodova na svome kontu, odnosno na četvrtoj poziciji na tabeli.

Od početka utakmice crno-crveni su krenuli s napadima ka golu gostiju. Vareš se držao do 13. minute, a onda nakon kornera i ubacivanja Gabrijela Popovića, gol za 1:0 sa nekih pet metara postiže kapiten Aidin Mahmutović. Nije se mnogo čekalo na drugo gol u mreži gostiju, Smajić je poslao sjajnu dubinsku loptu za Šehića koji sjajno asistira za Mahmutovića i na semaforu je od 15. minute 2:0 za Čelik. Nije se rezultat mijenjao sve do 42.minute, kada Salkić sjajnom dubinskom loptom upošljava danas raspoloženog Šehića, ovaj ubacuje u peterac, jedan od igrača Vareša nespretno reaguje i lopta pogađa stativu, a na odbijenu loptu natrčava Selmir Kovač za 3:0 vodstvo Čelika, a to je bio ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, domaći napadaju, dok se gosti brane. Ipak domaćini nisu uspijevali da postignu još koji gol, propustili su nekoliko šansi, a i trener domaćeg tima Pavle Skočibušić dao je šansu i još nekolicini igrača s klupe.

U posljednjim trenucima utakmice nakon sjajne kontre i asistencije Durakovića, gol za 4:0 postiže Gabrijel Popović za konačnih Čelik-Vareš 4:0.

Oglasi

Crno -crveni upisali u 12 pobjedu u 12 odigranih kola. S druge strane Vareš je ostao ne četvrtoj poziciji sa 17 bodova.

U narednom kolu Čelik će igrati gradski derbi protiv Borca, dok će Vareš kod kuće dočekati tim Proletera.

Čelik-Vareš 4:0 (Mahmutović 2, Kovač, Popović)

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Čelik: Sejmen, Popović, Šabić, Smajić, Šehić, Ibraković, Kovač, Salkić, Čičak, Piljug i Mahmutović. Trener: Pavle Skočibušić.

Vareš: Šogolj, Berbić, Hercegovac, Hajdo, Mehmedović, Imamagić, Likić, Velić, Hodžić, Rapić i Zanović. Trener: Malik Likić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koba84
Sanjam sretno Bilinooooooo
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi