Fudbalski spektakl na Rigamontiju!

Seria A, 3. kolo

Fudbalski spektakl na Rigamontiju!

Brescia je danas u okviru 3. kola Serije A ugostila ekipu Bologne. Na stadionu Mario Rigamonti je viđen fantastičan meč, a na kraju su gosti slavili rezultatom 3:4.

Ipak, otvaranje meča je pripalo domaćima i u prvom poluvremenu je sve "mirisalo" na pobjedu Brescije.

Povela je Brescia preko Alfreda Donnarumme u 10. minuti, da bi isti igrač devet minuta kasnije povisio na 2:0.

Bani je u 36. minuti smanjio na 2:1, ali je Brescia prije odlaska na odmor vratila dva gola prednosti. Igrala se 42. minuta kada je Tonali odlično ubacio iz kornera, a Cistana pogodio za 3:1.

Na odmor se otišlo vodstvom Brescije od 3:1, ali u nastavku Bologna stiže do preokreta.

Vjerovatno i ključni momenat meča se desio u 48. minuti kada je Dessena naivno pokušao izboriti penal za domaće. Kada je shvatio da je sudija jako blizu pokušao se opravdati, te je gestikulirao da nije želio penal, ipak bilo je prekasno i dobio je žuti karton za simuliranje, a kako mu je to bio drugi poslan je "pod tuš".

Brescia nije dugo izdržala se igračem manje. Na 3:2 je smanjio Palacio u 56. minuti, da bi četiri minute kasnije Poli natrčao na odbijenu loptu i poravnao na 3:3.

Gol za potpuni preokret i pobjedu Bologne postigao je Orsolini u 80. minuti susreta.

U istom terminu kao meč Brescia - Bologna odigrane su još dvije utakmice. Cagliari je na gostovanju kod Parme slavio sa 1:3, dok je SPAL na domaćem terenu iznenadio Lazio i slavio rezultatom 2:1.

Golove za Cagliari su postigli Capitelli (x2) i Simeone, dok je jedini gol za Parmu bio djelo Barille. Treba istaći da je VAR bio "u akciji" u nekoliko navrata tokom meča na Ennio Tardiniju, poništavani su golovi objema ekipama, poništena je i odluka o penalu za Parmu...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je u pitanju pobjeda SPAL-a, junak iste je bio Kurtić koji je u 92. minuti pogodio za 2:1.

Inače, Lazio pe stigao do vodstva u 17. minuti golom Immobilea sa bijele tačke, da bi Petagna u 63. poravnao na 1:1, a Kurtić, kao što je već rečeno, u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio za preokre i pobjedu SPAL-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi