Fudbalski spektakl u Poljskoj: Dva gola i asistencija povremenog reprezentativca BiH

Još jedna sjajna partija Zvonimira Kožulja

Fudbalski spektakl u Poljskoj: Dva gola i asistencija povremenog reprezentativca BiH

Povremeni reprezntativac BiH Zvonimir Kožulj je prošlog ljeta iz Hajduka prešao u poljski Pogon Szczecin.

On u svom Pogonu pruža odlične partije, a danas je bh. veznjak u sjajnoj utakmici poljskog šampionata postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Pogon je na svom terenu ugostio Lechiju, a gosti su na kraju slavili rezultatom 3:4. Zanimljivo, svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu.

Poveo je Pogon u 52. minuti preko Walukiewicza, kojeg je uposlio Kožulj, da bi Lechia golovima Sobiecha i Michalaka (71. i 73. minuta) stigla do preokreta.

Kožulj je potom postigao dva lijepa gola. Prvi u 80. za poravnanje, a onda drugi u 83. minuti za preokret Pogona. Stigao je tako Pogon zahvaljujući Kožulju do 3:2, ali je Leciha uzvratila, došla do novog preokreta i pobjede.

Na 3:3 je u 84. minuti poravnao Sobiech, a isti igrač je Lechiji donio pobjedu u 89. minuti kada je i kompletirao svoj hat-trick.

Podsjetimo, Zvonimir Kožulj je u našoj zemlji branio boje mostarskog Branitelja, Viteza i Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Golove sa utakmice Pogon - Lechia možete pogledati u video prilogu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi