Gabbiadini napušta Napoli

Nezadovoljan minutažom

Gabbiadini napušta Napoli

D. Vejo

Gonzalo Higuain zablistao je ove sezone u dresu Napolija, pa je tako ostale centarfore bacio u zaborav, među kojima se našao i Manolo Gabbiadini.

Ovaj 24-godišnji Italijan nije se pretjerano naigrao u Seriji A upravo iz razloga što je Argentinac neprikosnoveni vladar u napadu.

On je kako je saopšteno iz kluba izrazio želju da ode, jer smatra da bi veću minutažu dobijao u nekoj drugoj sredini. Pored toga, mladi napadač nije uvršten na spisak Antonia Contea za predstojeće evropsko prvenstvo u Francuskoj što je dodatno podstaklo Gabbiadinija da napusti redove Napolitanaca.

Kako bi se finansijski osigurali, Napolitanci su stavili i cijenu za mladog napadača a ona iznosi velikih 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do sada, najkonkretniji u ponudama bili su timovi sa Ostrva. Kako se priča Stoke, Southampton i Cristal Palas dali su ponude, ali pored njih i Inter se umiješao u trku za mladog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije