Gabigol seli u Premier ligu?!
Da li će Karamele i Neroazzurri uspjeti da se dogovore ostaje da vidimo

Nova šansa za Brazilca?

Gabigol seli u Premier ligu?!

S. Grebović

Gabriel Barbosa, poznatiji kao Gabigol ponovo bi mogao da zaigra u Evropi, ali ovaj put ne u dresu Intera.

Inter je za ovu brazilsku mašinu za golove 2016. godine platio 29,5 miliona eura, a kada za nekog igrača izdvojite toliki novac onda od njega očekujete da pruža dobre partije, što sa Gabigolom nije bio slučaj.

Osim što je šansu dobijao na kašičici, problematličan je bio i njegov pristup treninzima na koje je nerijetko znao kasniti, što je izluđivalo čelnike Neroazzurra koji su ga poslali na posudbu u Benficu za koju je samo jednom nastupio, da bi ga konačno vratili u Santos odakle je i došao.

U domovini je ponovo počeo da pruža dobre partije i da rešeta mreže postigavši 19. golova na 42 utakmice, ali Santos će ga moći zadržati najkasnije do 31. decembra kada će se ponovo vratiti na Giuseppe Meazzu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan klub iz Premier lige pokazao je interesovanje za njegov angažman, a u pitanju je Everton. Karamele žele Gabigola dovesti na pozajmicu sa pravom otkupa na kraju sezone, što čelnicima Intera ne odgovara jer ga oni žele prodati za stalno.

Inače, Gabriel Barbosa je pod ugovorom sa Interom do ljeta 2021. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi