Zanetti otkrio tajnu svoje dugovječnosti: Dizao sam 500kg!
(Foto: EPA) Javier Zanetti je u Inter stigao 1995. godine iz Argentinskog Banfielda, a za Nerazzure je nastupao sve do ljeta 2014. Za to vrijeme je skupio 860 nastupa za Inter i postigao 21 gol.

Nije čudo što je igrao do 41. godine

Zanetti otkrio tajnu svoje dugovječnosti: Dizao sam 500kg!

Legenda Intera Javier Zanetti je danas potpredsjednik kluba u kojem je proveo čitavu fudbalsku vječnost.

Neuništivi Argentinac tokom karijere nikada nije imao problema sa povredama, a igrao je sve do mjesec dana pred svoj 41. rođendan. Sada je u intervjuu za Fox Sports Italia konačno otkrio tajnu svoje dugovječnosti.

"Snaga je uvijek bila osnovni aspekt u mojoj karijeri. Kada sam stigao u Italiju, 1995. godine, počeo sam raditi puno vježbi snage, sa ekipom, ali i individualno. Puno je veća vjerovatnoća da će igrač sa jakim mišićima spriječiti povrede i pružati bolje partije", istakao je Zanetti, pa nastavio:

"Uvijek sam igrao dva puta sedmično, nekada bih igrao u nedjelju, pa onda u utorak, ali bez obzira na sve nikada ne bih propuštao svoj trening u ponedjeljak na kojem bih radio vježbe snage. Iako bih se obično nakon 48 sati osjećao umorno, bolje bih se osjećao na sljedećoj utakmici".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dizao bih tegove i imao specifične testove kako bih znao koje težine da dižem u različitim periodima u sezoni... Na nožnoj presi bih dizao 500kg, a uspio sam i jednom nogom podići 310kg. Naravno, takve vježbe snage bi kombinovao i sa onima za eksplozivnost i brzinu. Na primjer, Jose Mourinho je volio rad sa loptom pomiješan za treningom visokog intenziteta baziranom na promjenama pravca i tempa", otkrio je Javier Zanetti.

"Naravno, davao sam sebi vremena i za odmor. Nakon utakmice bih proveo nešto vremena u bazenu, a poslije radio na drugim stvarima", dodao je Javier Zanetti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Red Bull
majstor se i odmarao - trenirajuci :D bas je bio masina.
14 0
casimiro
sta ima?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi