Arsenal potvrdio: Brazilski napadač zadužio broj 11

Martinelli zadužio novi broj

Arsenal potvrdio: Brazilski napadač zadužio broj 11

E. Škorić

rsenal je u četvrtak predstavio svoj novi domaći dres za sljedeću sezonu, zajedno s novim imenom za njihov broj 11 na dresu.

Novi Adidasov komplet ima upečatljiv novi ovratnik s dizajnom munje i nosit će se po prvi put kada Gunnersi završavaju sezonu protiv Evertona na stadionu Emirates u nedjelju.

Za svaki prodani drse prije početka sezone, pet funti će ići izravno donaciji Arsenala za podršku inicijativama lokalne zajednice.

Istovremeno je Arsenal predstavio i novog vlasnika broja 11, a to je od nove sezone talentovani napadač Gabriel Martinelli.

Martinelli je zamijenio broj 35 za broj 11, a taj broj dresa je prethodno nosio Lucas Torreira, koji je prethodne dvije sezone proveo na posudbi u Atletico Madridu, a zatim u Fiorentini. Torreira ima još godinu dana do isteka ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mesut Ozil i Robin van Persie su prethodno nosili broj 11, a Martin Odegaard ga je svojevremeno nosio dok je bio na posudbi na Emiratesu.

Ove sezone Martinelli, koji je nedavno debitovao i za Brazil, odigrao je 28 utakmica uPremier ligi i dao pet golova uz pet asistencija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi