Golman uhvatio loptu u ruke, a onda nestvaran potez: Galata najčudnijim golom ikad došla do pobjede

Nevjerovatno šta je uradio golman Karagumruka

Golman uhvatio loptu u ruke, a onda nestvaran potez: Galata najčudnijim golom ikad došla do pobjede

Endin Čaušević

Galatasaray je večeras pred svojim navijačima slavili protiv Karagumruka sa minimalnih 1:0 u okviru 17. kola turske Superlige, a utakmicu je obilježio nevjerovatan pogodak u finišu prvog poluvremena.

Galatasaray je uspio da dođe do nova tri boda i ponovo se izjednači s liderom Fenerbahčeom na tabeli jer oba tima imaju po 43 osvojena boda.

Fener je nešto ranije kao gost pobijedio Kayserispor, ali je Galata uspjela da uzvrati i dođe do tri boda protiv Karagumruka, ali dosta teže nego što se to očekivalo.

Karagumruk je pružio veoma dobar otpor u večerašnjem meču, no presudio je na kraju nevjerovatan gol iz finiša prvog poluvremena.

Naime, odlučujući trenutak meča desio se u 40. minuti kada je Kerem Akturkoglu uspio da zabije gol za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača i to nakon nestvarne greške koju je napravio golman gostiju.

Oglasi

Bilgin je uspio da skoro uhvati loptu nakon udarca jednog od igrača Galatasarayja, ali ona mu je neočekivano ispala iz ruku što je Akturkoglu itekako znao da iskoristi i pogodio je za vodstvo svoje ekipe.

Igrač Galate je pratio do kraja šta se dešava i iako su svi mislili da će golman Karagumruka bez problema uhvatiti loptu na kraju je on napravio grešku koja je odlučila pitanje pobjednika.

Nevjerovatnu situaciju iz 40. minute i gol za pobjedu Galatasarayja POGLEDAJTE OVDJE.

Gosti su u 91. minuti umalo šokirali Galatasaray kada su poravnali na 1:1 golom Serdara Dursuna, ali taj pogodak poništen je zbog ofsajda nakon čega je pao kamen sa srca igrača i navijača Galate.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sve ovo je uvod u spektakl koji nas očekuje u nedjelju kada će se igrati prvi ovosezonski derbi Fenerbahčea i Galatasarayja u okviru 18. kola turske Superlige.

Utakmica se igra u nedjelju na stadionu Sukru Saracoglu s početkom u 17 sati, a samo par dana kasnije u Saudijskoj Arabiji ovi timovi igraju i u finalu turskog Superkupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije