Hrvat koji brani loptu kao da je suho zlato na putu da zagorča život Džeki i Livakoviću!

Nazire se transfer Borne Sose

Hrvat koji brani loptu kao da je suho zlato na putu da zagorča život Džeki i Livakoviću!

Admin Čaušević

Istanbul je u 2023. godini postao omiljena destinacija za brojna zvučna imena sa ex-yu prostora, a čini se da bi se isti trend mogao nastaviti i u novoj godini, pogotovo ako se obistine posljednje transfer špekulacije.

Već sada je izvjesno da će Galatasaray i Fenerbahce do kraja sezone voditi veliku borbu za titulu te da svaki osvojeni bod na kraju može biti odlučujući.

Oba istanbulska velikana imaju veoma konkurentne timove, ali se namjeravaju dodatno pojačati u zimskom prijelaznom roku.

Prvi koji bi mogao stići je Borna Sosa, hrvatski reprezentativac koji je u drugom planu u Ajaxu te je velika želja Galatasaraya.

Lavovima treba lijevi bek, Hrvatu ne ide baš dobro u Nizozemskoj što će aktuelni prvak Turske pokušati iskoristiti te angažovati pouzdanog lijevog beka.

Oglasi

Angelino ove sezone igra na posudbi u Galatasarayu, a turski mediji pišu da bi Španac od januara mogao biti proslijeđen u Ajax, a da bi u Istanbul stigao Sosa.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio snimak kako Sosa gradi jednu loptu i bori se za nju kod korner linije i postao je viralan.

Bilo je to u vremenu dok je ovaj 25-godišnji Zagrepčanin nastupao za Stuttgart, a njegova borbenost je posebno impresionirala pristalice Galatasaraya.

Dovođenje Sose sigurno neće dobro pasti Dominiku Livakoviću koji je itekako upoznat sa kvalitetima svog reprezentativnog kolege. 

Poslije odigranih 15 mečeva Fenerbahce i Galatasaray su izjednačeni na tabeli sa po 40 bodova što dovoljno govori kakva borba će se voditi u ostatku sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon napada na sudiju fudbala u Turskoj neće biti ovog vikenda. Prvenstvo će se nastaviti sredinom naredne sedmice, a sljedećeg vikenda Fenerbahce će dočekati Galatasaray. Taj meč Istanbul, ali i dobar dio regiona čeka već mjesecima...

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovo treba zabraniti u fudbalu!
1 0
user1676286668
Sve što je ss hvalio i pismo hvalospjeve ot im fudbalerima nisu daleko dorguralia nisu ni neki igrači obični projek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi