Da se naježiš! Navijači Galatasaraya napravili su nešto što se rijetko viđa u svijetu
Foto - Screenshot

Istinski spektakl

Da se naježiš! Navijači Galatasaraya napravili su nešto što se rijetko viđa u svijetu

M. Šljivak

Navijači turskog velikana Galatasaraya priredili su večeras na Nef stadionu spektakularnu koreografiju tokom proslave 100. godišnjice formiranja Republike Turske. Sve je izgledalo zaista spektakularno.

Navijači velikana iz Istanbula na večerašnjem duelu protiv Alanyaspora odali su počasto svojoj državi. Priredili su nestvarnu atmosferu o kojoj će se pričati.

Pred početak meča kompletan stadion je odradio čudesan posao. Priređena je koreografija za pamćenje za 100. rođendan Republike Turske.

Naravno, veći dio koreografije posvećen je i osnivaču turske države, Mustafi Kemalu Ataturku, koji je prije tačno 100 godina zbacio s vlasti sultana Mehmeda VI i ukinuo je sultanat.

Godinu dana kasnije 22. oktobra 1923. godine Turska je zvanično proglašena republikom, a Mustafa Kemal postaje njen prvi predsjednik. Kasnije je dobio nadimak Ataturk (otac Turaka).

Ataturk je i danas važan dio života svih Turaka. Njegova dostignuća zauvijek će se pamtiti i turski narod mu je zahvalan za sve što je napravio kroz historiju.

Oglasi

Što se utakmice između Galatasaraya i Alanyaspora ona je završena rezultatom 2:2, a domaći su sami sebi izbili pobjedu i tri boda iz džepa.

Galata je imala veliku prednost od 2:0 nakon 20-ak minuta igre. Pogađali su Dries Mertens (11.) i Mauro Icardi (22.), ali je prelomni trenutak utakmice bio u 31. minuti.

Boey zaustavlja jednu kontru gostiju. Sudija Ali Palabiyik mu pokazuje direktan crveni karton, a gosti to na terenu itekako koriste.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U drugom poluvremenu pogocima Balkoveca (68.) i Koka (90+1.) dolaze do 2:2 i jednog boda u ovom meču.

Treba svakako istaći da je domaći sastav duel završio s devet igrača jer je u petoj minuti nadoknade isključen i Bardakci.

Top Komentari

PodvarakANeKupus
A kad je uraditi šta, poslovno, ko po mudima. Nikad zavrsiti. Smece svijeta.
2 9
Hele
Nula u poređenju šta su navijači Atlanta Uniteda uradili prije 2-3 godine.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi