Galatasaray u jednom danu predstavio pet vrhunskih pojačanja

Icardi i Mata nisu jedini

Galatasaray u jednom danu predstavio pet vrhunskih pojačanja

Edmir Škorić

Čak petoricu novih igrača je u jednoj objavi predstavio turski velikan Galatasaray.

Evropski velikani bi pozavidjeli: Galatasaray predstavio pet vrhunskih pojačanja

Galata nije najbolje otvorila sezonu, ali klub je dovođenjem vrhunskih pojačanja automatski postavio cilj - titula. Ništa drugo se neće priznati, a i kako bi nakon spoznaje da su u klub stigli neki vrhunski majstori.

U četvrtak navečer je Galata oduševila svoje navijače, pa potvrdila dolaske petorice igrača. Stigli su Juan Mata, Mauro Icardi, Milot Rashica, Yusuf Demir i Matthias Ross.

Video objavljen na društvenim mrežama kojim su službeno predstavljeni igrači bio je izuzetno hrabar i jedinstven snimak. Prikazuje petoricu gore spomenutih igrača kako izlaze iz sportskih automobila u smokinzima.

Na kraju su se svi okupili i pozirali u dresovima Galatasaraya dok je u pozadini svirala muzika.

Oglasi

Icardi dolazi iz PSG-a nakon što je postalo jasno da nema mjesta pored Mbappea, Neymara i Messija. Zabio je 38 golova u 92 nastupa za francuskog prvaka, a prije toga zabio je nevjerojatna 124 puta u 219 utakmica za Inter.

34-godišnji Mata je stigao kao slobodan igrač iz Manchester Uniteda, dok je stoper Ross (21) pojačao tim iz danskog Aalborga. Rashica (26) dolazi na posudbu iz engleskog Norwicha, a 19-godišnji Demir je u stalnom transferu potpisao iz Rapida. Prošlu sezonu bio je posuđen Barceloni.

Neki od njih će bez dileme debitovati već sutra u meču 6. kola turske Super lige, kada Galata bude gostovala Kasimpasi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray ima 10 bodova nakon pet mečeva i zauzima sedmo mjesto, dok je lider gradski rival Bešiktaš sa 13 bodova.

Top Komentari

King_Kenny
...ovo su ozbiljna pojacanja,pogotovo za tursku ligu...Icardi je vrhunski napadac i da nema onu vjesticu da ga unistava on bi igrao u nekom od najvecih klubova Europe...ja bi ga rado vidio u Liverpoolu da nje nema,jer bi remetila atmosferu u klubu...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti