Ni otac rođeni se Džeki nije obradovao kao večeras čovjek koji ga nikada nije uspio dovesti

Edin ostaje njegova neostvarena želja

Ni otac rođeni se Džeki nije obradovao kao večeras čovjek koji ga nikada nije uspio dovesti

E. Škorić

Inter i Monza trenutno igraju svoj meč 30. kola italijanske Serije A, a domaći tim svakako je favorit iako neće biti lako doći do pobjede.

Iako je Inter trenutno najviše baziran na mečeve s Benficom u polufinalu Lige prvaka, morat će se potruditi da dobije Monzu i da se probije na jedno od prva četiri mjesta kako bi i naredne sezone igrao u Ligi prvaka.

Domaći duel s Monzom prilika je da se prekine užasna serija u Seriji A pošto Inter ima tri vezana poraza i remi. Gosti iz Monze su bezbrižni jer se nalaze u sredini tabele sa 36 bodova i kao takvi mogu da budu jako opasni.

Što se Intera tiče, ušao je u meč u dobrom raspoloženju nakon nedavne 2:0 pobjede nad Benficom u Lisabonu, a za razliku od tog meča, Edin Džeko je večeras na klupi i čekat će svoju priliku u drugom dijelu.

U međuvremenu, pred početak meča zabilježen je Edinov srdačan pozdrav sa Adrianom Gallianijem. Popularni ćelavac jedan je od glavnih ljudi u Monzi, koju predvodi zajedno sa Silvijom Berlusconijem.

Galliani i Berlusconi bili su godinama na čelu Milana, a upravo tada je Galliani pokušavao dovesti Džeku na San Siro, no nikada nije uspio u tome. Čak se Edin nedavno spominjao kao moguće pojačanje Monze upravo zbog odnoga sa Gallianijem, ali to ne izgleda nimalo realno.

Galliani, koji je proveo više od 30 godina kao transfer guru za Milan , uvijek je isticao da je Džeko njegova "neostvarena želja" . Pokušavao ga je dovesti u Milan još dok je Edin nastupao za Wolfsburg, ali bh. napadač se odlučio na Manchester City iako je poznato da je kao dijete navijao za Rossonere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nisu poznati detalji razgovora napadača Intera i dopredsjednika Monze, no djelovali su jako raspoloženi i jedan i drugi. Ko zna, možda je Galliami makar u šali Edinu dobacio: "Vrijeme je da budeš moj".

U svakom slučaju, lijepo je vidjeti kako se cijene, naročito ako se uzme u obzir koliko je Galliani doprinio i italijanskom i evropskom nogometu. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Obradovao se sto ga nije doveo
1 1
Mel_Glupson
Sad je IN se grliti sa kriminalcima..zna to edin naš
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi