Sve je gotovo: Galtier preuzima Napoli

Tvrde italijanski mediji

Sve je gotovo: Galtier preuzima Napoli

Esmer Oštraković

Nakon što su odigrali sjajnu sezonu u kojoj su postali prvaci Italije, ekipa Napolija ostala ja bez trenera.

Naime, Luciano Spalletti koji je bio trener u prošloj sezoni odlučio je da napusti klupi Napolija, te da uzme pauzu od trenerskog posla.

Odmah nakon njegovog odlaska u prvog kandidata za nasljednika Spallettija nametnuo se tada aktuelni trener PSG-a Galtier.

Francuz je nedavno dobio otkaz u PSG-u iako je osvojio titulu u domaćem prvenstvu, a dosta bolji uspjeh ostvario je ranije sa Lilleom i St. Etienneom.

Naime, on je St. Etienne doveo sa 17. na četvrto mjesto, a prethodno ej sa Lilleom osvojio naslov prvaka u domaćem prvenstvu i prekinuo je dominaciju PSG-a.

Navodno je sve dogovoreno, te će za Galtiera ovo biti prvi inostarni angažman.

Osim Galtiera vlasnik Napolija imao je još nekoliko kandidata, a jedan od njib bio je Rudi Garcia.

On se nakon avanture u Saudijskoj Arabiji želi vratiti u Evropu, a viđen je sa De Laurentiisom na sastanku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim toga i Rafa Benitez bio je realna opcija. To bi označilo povratak Španca u Napulj nakon osam godina prije koliko je iz talijanskog kluba otišao u Real Madrid.

De Laurentiis je rekao da će konačna odluka o novom treneru biti donesena najkasnije do 27. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi